Братът на ексшефката на Агенцията за българите в чужбина в плен в Крим

Братът на бившата шефка на Агенцията за българите в чужбина е в плен в Крим. Това съобщи изданието Измаил сити, цитирано от „24 часа“.

Става дума за бесарабския българин капитан Дмитрий Бурлаков от село Лошчиновка (Кайраклия, Украйна). Според медии той е оцелял, след като хеликоптерът му Ми-8 е бил свален от руска ракета край Мариупол.

Бурлаков е брат на бившия председател на Агенцията за българите в чужбина Райна Манджукова. Самата тя написа във фейсбук: Моето малко братче!.. Мама те е родила с риза. Господ те спаси… А ние се молим по-бързо да си сред нас. Цялата рода се моли…. Ще кажа повече – България се моли!..“

Първоначално Бурлаков се смятал за загинал, след което името му се появило в списъците на ранените. А ден по-късно самият той успял да се обади за кратко до жена си. Последиците от падането на хеликоптер са много сериозни – Дмитрий има фрактури на двата крака и ръцете. Все още не се знае какво ще се случи с Бурлаков. Надеждите са той скоро да влезе в списъците за размяна на военнопленници и да може да прегърне двете си деца, съпругата си и трите си сестри, съобщава Измаил сити. В момента той е в болница в Крим.

Вижте първи кадри с евакуираните моряци от „Царевна“

Източник: 24 часа

- реклама -