Брайтън
В Брайтън ще има елитен футбол и през следващия сезон

Брайтън се спаси след победа над Манчестър Юнайтед

Брайтън постигна изключително ценна победа при домакинството си на Манчестър Юнайтед. На „Фалмър Стейдиъм“ чайките се наложиха с 1:0, a със спечелените 3 точки тимът на Крис Хютън си гарантира оцеляването в елита. Единственото попадение в срещата падна в 57-ата минута и бе дело на Паскал Грос, който засече центриране отляво на Хосе Искиердо. Неговият удар мина с 28 милиметра голлинията, преди да бъде изчистен от Маркос Рохо. Съдията първоначално не отсъди гол, но после получи сигнал от технологията на голлинията.

Така Брайтън събра заветните 40 точки и математически си гарантира място във Висшата лига и през следващия сезон. От своя страна тимът на Жозе Моуриньо пропусна възможността да си осигури сребърните медали. Червените дяволи остават втори със 77 точки, с 5 повече от третия Ливърпул.

Жозе: Новите играчи не бяха на ниво

Жозе Моуриньо направи шест промени в стартовия си състав, като след двубоя каза, че новите играчи не са били на ниво. „Играчите, които смениха други, не се представиха на високо ниво. Съответно стана трудно за отбора. Сега сигурно ще ме попитате защото А, Б или В не е бил на ниво. Казах им преди мача, но не ме послушаха. Брайтън ясно показа, че за тях оцеляването е по-важно, отколкото за нас – да станем втори. Показаха го от първата минута, а ние не успяхме да се мотивираме“, обясни португалският мениджър.

- реклама -