брад пит
сн. БГНЕС

Брад Пит получи съвместно попечителство над децата му с Анджелина Джоли

Американски съдия присъди на актьора Брад Пит съвместно попечителство над децата в процедурата за развод с Анджелина Джоли, съобщи БТА.

Решението е взето от пенсионирания съдия Джон Удъркърк, който разглежда бракоразводното дело частно, за да бъде избегната публичността. То засяга пет от шестте деца на двойката – най-големият Мадокс вече е на 19 години. То може да бъде обжалвано в държавен съд.

Анджелина не е доволна – тя иска самостоятелно попечителство.

Брад Пит и Анджелина Джоли не са семейство от април 2019 г., но още не са поделили имуществото си. През 2018 г. те сключиха временно споразумение за съвместно гледане на децата, без да постигнат постоянно решение. Условията останаха поверителни.

Джоли поиска развод с Брад Пит през 2016 г. след двегодишен брак, дни след остър конфликт, възникнал помежду им по време на полет на семейството и децата им от Франция до САЩ. Тя го обвини, че е упражнил насилие спрямо 15-годишния им тогава син Мадокс, но разследване на ФБР и службата за закрила на детето приключи, без да бъде отправено обвинение към актьора.

Пит поиска съвместно попечителство, а Джоли настоя тя да е основен попечител на децата им, което означава, те да живеят с нея. Три от децата на звездната двойка са тийнейджъри – Пакс е на 17 години, Захара – на 16, а Шайло – на 14 . Близнаците Вивиен и Нокс са на 12 г.
Анджелина Джоли е на 46 години, а Брад Пит – на 57. Те живяха заедно от 2005 г. до 2016 г. и бяха смятани за най-бляскавата двойка на Холивуд. Брад Пит е осиновил официално Мадокс, Пакс и Захара.

- реклама -