Брад Пит и Леонардо Ди Каприо заедно в агитационен клип за междинните избори в САЩ

Леонардо Ди Каприо и Брад Пит отправиха призив към американците – да излязат и да гласуват на предстоящите междинни избори в САЩ.

Актьорите, които са част от звездния екип на филма на Куентин Тарантино Once Upon A Time in Hollywood, се появяват заедно в нов клип. Холивудските звезди призовават гласоподавателите да участват в „най-важните избори на нашето време”.

„Бъдещето на страната ни ще се решава следващата седмица”, заявява 43-годишният Ди Каприо, след което добавя – „Залогът е твърде голям”.

„Изборите ще определят бъдещето с оглед на промените на климата, реформите в съдебната система, финансирането на образованието, правата и равенството на хората с различна сексуална ориентация, имиграционната политика, чистотата на водата и въздуха и достъпът до здравни услуги”, допълва 54-годишният Пит.

„Не можете да отречете важността на този вот, моля, нека гласът Ви бъде чут”, призовават актьорите в края на клипа.

Междинните избори в Съединените щати се провеждат в средата на президентския мандат. Изборният ден винаги е първият вторник от месец ноември. Вотът решава кой ще контролира американския Конгрес. Сегашните избори са и нещо като референдум за политиката на президента и неговите политики.

 

- реклама -