Божков, Пеевски
сн. БГНЕС

Божков пред „Блумбърг“: Планирам да вляза в политиката

Амбицията на Васил Божков да превърне в политическа платформа задочната си защита срещу властта у нас започва да придобива все по-реална визия. Това става ясно от телефонно интервю, което обвиняемият хазартен бос дава за международната бизнес агенция „Блумбърг“.

„Планирам да вляза в политиката. Имаме нужда от нов политически проект, властта трябва да бъде отнета от Борисов“, заявява той.

Вчера Божков пусна анкета в социалните мрежи с въпроса дали потребителите биха го подкрепили именно за политически проект.

„Шансовете за успех не изглеждат големи за човек, който е на мушката на властите в най-бедната и най-корумпираната страна. Въпреки всичко, заявената готовност за битка идва в неудобен момент за лидера, който се бори с последиците от коронавируса и чийто трети мандат е изпълнен с корупционни скандали и разследвания на министри и партийни ръководители“, коментира в материала си кореспондентът на „Блумбърг“ Слав Оков.

В статията пише, че премиерът и Божков са се срещали много пъти и цитира главния прокурор Иван Гешев, който описва хазартния бос като „най-богатия и най-опасния българин“.

Пред „Блумбърг“ Божков отрича всички обвинения, наричайки ги „безмислици“ и твърди, че дейностите му са били винаги законни. „Божков казва, че правителството е това, което е действало нелегално„, пише Оков.

Сред 18-те повдигнати задочно обвинения на бизнесмена са укриване на хазартни такси, изнасилване и поръчителство на убийства.

През изминалата седмица хазартният бос първо публикува комикс с твърдения за това как управляващите са го изнудвали за 20% от печалбата на лотарийните му игри чрез промени в Закона за хазарта от 2014 г. досега. Ден по-късно той обвини директно премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов в рекет и публикува копия от документи за извлечения от негова сметка.

- реклама -