Божков

Божков и Попов имали служебни паспорти като шефове в БСФС, Министерството на младежта и спорта не е инициатор

Васил Божков и съдружникът му Георги Попов не са напуснали страната със служебни паспорти. Това отговориха от Външно министерство на запитване на „24 часа“.

По-рано днес сайтът „Биволъ“ съобщи, че двамата са използвали служебни паспорти при напускането на България.

От МВнР обаче не казаха дали двамата са притежавали подобни документи. Сайтът „Биволъ“ твърди, че служебните паспорти на Божков и Попов били издадени на 26 август 2019 г. и анулирани на 17 февруари тази година. Документите били издадени заради писмо от спортното министерство.

Министерството на младежта и спорта (ММС) не е инициатор за издаването на служебни паспорти на Васил Божков и Георги Попов, съобщиха междувременно от там.

В края на месец януари 2016 г. Български съюз за физическа култура и спорт (БСФС) изпраща писмо до началника на политическия кабинет на ММС във връзка с необходимост от съгласувателна процедура за преиздаване на изтекли служебни паспорти на двамата, които са членове на УС на съюза. В отговор спортното министерство информира МВнР, че БСФС е самостоятелно юридическо лице, което не попада в патримониума на ММС, но изразява мнение, че няма пречки за ускореното издаване на служебни паспорти на Васил Божков и Георги Попов. ММС няма информация кога и по чия инициатива са издадени първите или други паспорти на Божков и Попов.
- реклама -