Божков се отказва от бизнеса и ще се занимава с политика (Видео)

Васил Божков даде пресконференция от дома си.

Той обяви, че няма да се занимава с бизнес, защото вече няма нужда от такъв. На въпрос дали ще влезе в политиката, той обяви, че има сериозни планове за това, но няма да участва в местните избори.

Срещу мен беше организирана репресия. Прибрах се доброволно и сам, екстрадицията е грешка в превода. Без принуда. Прибрах се по собствена воля и на собствена отговорност. Това заяви по време на пресконференция бизнесменът Васил Божков, който е обвиняем по редица дела у нас. 

Начело на мафията у нас е Бойко Борисов, аз и близките ми сме силно застрашени. Не мога да кажа нищо за убийството на Алексей Петров, не съм бил 4 години в България и почти не го познавам. Прибрах се, защото ситуацията в България е тежка и трябва да се направи нещо, постигнал съм всичко в живота си. „Българско лято“ няма да участва в местните избори. Българинът трябва да знае, че всичко може да реши сам и всичко е в неговите ръце, каза още той.

Той отрече да е бил близък с Къро и няма нищо общо с побоя на журналиста Слави Ангелов.

На въпрос дали е познавал Петър Петров – Пепи Еврото и дали се е срещал в ОАЕ със съпругата му Любена Петрова, той заяви – не, не го познавам, тя може и да е била в ОАЕ, но аз не знам и не съм се срещал с нея.

Божков беше освободен от Софийския апелативен съд под домашен арест, беше му поставена електронна гривна за проследяване.

 

- реклама -