Божинов

Божинов стиска палци за Лудогорец срещу Звезда

Валери Божинов ще стиска палци за Лудогрорец в предстоящия двубой от третия квалификационен кръг на Шампионска лига срещу Цървена звезда. 30-годишният футболист е на мнение, че трябва да се подкрепят българските отбори в европейските клубни турнири да подкрепя именно отборите от родината си.

„Аз съм българин и е нормално да искам Лудогорец да продължи напред в Шампионската лига. Обичам моята родина и това е очаквано. Ако Лудогорец се класира отново за Шампионската лига, това ще повлияе положително на футбола в България. Знам, че техният собственик е добър човек и харчи много за отбора. Преди две години той ме покани в неговия клуб и ми предложи добри условия, но в България аз бих играл само за Левски“, каза Божинов.

Нападателят коментира, че феновете на сръбския гранд могат да направят разликата между двата тима. „Голямото предимство на Цървена звезда са феновете. Казвам това, защото Лудогорец рядко играе при подобна атмосфера по трибуните, каквато го очаква в Сърбия. Привържениците дават огромно предимство на Звезда в двата мача“, добави той.

- реклама -