Боян Петров

Боян Петров не помни нищо от катастрофата

С Андрей преминахме тежките моменти, лошото е зад гърба ни, вече сме извън реанимацията, каза за bTV алпинистът Боян Петров, който заедно с еколога Андрей Ковачев бе прегазен от кола в Креснеското дефиле.
Аз съм със счупен крак, глезен, ребра, кости в главата, ключица и още други. Не помня тежката катастрофа, помня само последния протокол, който разглеждахме. Тежка амнезия – всичко е станало зад гърба ни. Вчера разбрахме какво е станало – имало е сблъсък, ударила ни е румънка. Тук в момента и болницата ми е като бяло петно, сподели Боян Петров.
Мястото на инцидента е пътя към Кулата, бяхме със светлоотразителни жилетки, плътно на банкета, срещу движението. Както сме го правили десетки пъти. Станахме част от пътната черна хроника. Този път хора станаха жертва, досега си мислехме че само животните са жертви, шегува се алпинистът.

Пътят напред

В последната година си говорим на един език с държавата – този път да бъде извън дефилето. Самият премиер Бойко Борисов каза, че ни подкрепя за това, а разбрахме че и с негова помощ сме били спасени, според Боян.
В живота ми така се случва, че всички трудности ме карат да желая да се справям с тях. Зимното изкачване на Мальовица ще се състои, може да е трудно, но ще се състои. Хората да не се отказват.
- реклама -