Боян Магдалинчев, ВСС: Не сме търсили съдия Миталов, трябва да знаем за какво да го изслушваме

„На този етап не сме се свързали с него. Това каза пред БНТ представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев по повод забраната на Миталов да влиза в САЩ.

„Информацията говори за корупционни действия. Не знаем за какви става въпрос. Специализираният съд се занимава само с наказателни дела, не с граждански и други.“, уточни Магдалинчев.

Той подчерта, че информацията, която се изнесе официално, е много обща и тепърва ще се търсят подробности. Членовете на съдийската колегия на ВСС са разбрали, че съдия Миталов е в болничен по време на извънредното им заседание вчера. Той обаче не е длъжен да ги информира изрично за това.

„Не можем да изслушваме някой предварително, ако не знаем за какво го изслушваме“, добави Магдалинчев.

„Поискахме информация от прокуратурата, от КПКОНПИ и др. Поискахме информация и от Държавния департамент на САЩ. Изненадах се, че става въпрос за колега от системата. Българските власти не знам дали са се изненадали. Допускам вероятността да са работили съвместно“, каза още той. „Едва ли има държава, в която корупцията е напълно изкоренена. Въпросът е да не се допуска в службите“, добави Магдалинчев.

- реклама -