сн. БГНЕС

Боян Магдалинчев: Лозан Панов иска да злепостави мен и ВСС

„Никога не съм се опитвал да манипулирам общественото мнение“, заяви представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев. Преди дни в свое интервю пред „Свободна Европа“ Магдалинчев съобщи, че през месец март във ВСС е получено писмо от Министерството на външните работи, в което има поверителни данни от представители на Държавния департамент в САЩ по случая със съдия Андон Миталов, който беше уличен в корупция.

В своя позиция обаче председателят на ВКС Лозан Панов, който е и начело на Съдийската колегия на ВСС, заяви, че това не отговаря на истината.

Според него в случая става дума за „опит за манипулиране на общественото мнение“ от страна на Магдалинчев.

Днес представляващият ВСС уточни, че не става въпрос за Държавния департамент, а посолството на САЩ в София.

„Изявлението на г-н Лозан Панов в тази посока очевидно преследва други цели, като, за голямо съжаление, използва сайта на ВКС“, смята Магдалинчев.

Според Магдалинчев с изявлението си Лозан Панов е целял да злепостави ВСС и представляващия го, заради случая с видеоклипа в Съдебната палата, заради който сградата бе отнета от неговата юрисдикция. „Г-н Панов никой не го караше да допусне този видеоклип в Съдебната палата и той да стане плод на дебат пред ВСС с последиците, които се получиха по отношение на управлението и стопанисването“, каза още Магдалинчев.

„Не съм твърдял, че има такива факти. Казах, че има писмо“, каза допълни още той.

- реклама -