Ботев

Ботев търси 24 млн. лв.

В Ботев (Пловдив) търсят 24 милиона лева за довършването на клубния стадион и още по 100 000 лева месечно за запълване на дупката в бюджета, която ще се отвори, след като досегашните двама собственици Румен Чандъров и Георги Самуилов спрат окончателно финансовото кранче, пише „Труд“. Това стана ясно на срещата в сряда вечерта на централната трибуна на базата в Коматево, на която присъстваха около 400 фенове, а гости бяха президентът на „канарчетата“ Ангел Палийски и зам.-кметът на Пловдив по спорта Георги Титюков.

„В сегашната сложна ситуация трудно може да се намери нов собственик“, призна Палийски.

„Кауза Ботев“

След като събраха 10-ина хиляди лева за „Кауза Колежа“ привържениците на жълто-черния пловдивски клуб обявиха, че стартират нова инициатива. Тя ще се казва „Кауза Ботев“ и на практика ще се реализира чрез продажбата на талони по 5 лева на всеки домакински мач, които ще отиват за финансовото подпомагане на клуба. По време на продължилата повече от 2 часа среща стана ясно, че изгонването на Николай Митов е било спонтанна реакция на две дузини фенове от една от крайните фенфракции и не е имало никакъв предварителен сценарий, още по-малко може да има съмнения, че зад него стоят самите собственици.

Служителят на частната охранителна фирма, който е оставил незаключена вратата на футболния комплекс на Ботев в Коматево, през която на терена са нахлули 20-ината фена, е уволнен, стана още ясно след края на срещата. Тарторите на различните жълто-черни фенфракции призоваха за обединение и за мощна и безрезервна подкрепа на отбора, което да се усети още за предстоящото гостуване в Благоевград срещу Пирин.

- реклама -