Азрудин Валентич, Ботев Пловдив
Снимка: botevplovdiv.bg

Ботев Пловдив смени треньора Азрудин Валентич

Азрудин Валентич вече не е треньор на Ботев Пловдив. Жълто-черните съобщиха вестта на официалния си сайт. До смяната се стигна след трите загуби в елита и отпадането от Лигата на конференциите.

Босненецът обаче остава като стратегически съветник на собственика Антон Зингаревич. Целта ще е да помага за „подобряване на спортното развитие на клуба“.

Треньорът на втория отбор Артур Ованесян ще води Ботев в мача с Локомотив София. Все още обаче се търси постоянен вариант за треньор.

„Заедно със собственика и ръководството на клуба решихме мачът в Никозия срещу АПОЕЛ да е последният за мен като старши треньор на отбора. Това е обмислено и балансирано решение, което вярвам, че ще помогне на клуба да подобри сегашното състояние на нещата и да прекъсне низа от лош късмет. От първия ден на работа в клуба дадох всичките си знания и сили, за да постигна най-добрия резултат за отбора. В настоящата ситуация е време да направим промени в отбора. Никога не съм се страхувал от отговорността, а сега разбирам, че винаги треньорът е отговорен за резултатите на терена. Ще продължа да прилагам всичките си знания и усилия, за да помогна на Ботев да продължи възходящото си движение в нов по-висок статус. Благодарен съм на собственика и ръководството на клуба за доверието и призовавам феновете да подкрепят отбора в този труден период. Само Ботев”, цитира Валентич официалният сайт на клуба.

- реклама -