Ботев Пловдив

Ботев Пловдив остава без треньор и директор

Ръководството на Ботев Пловдив поиска оставките на треньора Желко Петрович и неговите асистенти, както и на спортния директор Адалберт Зафиров. Това се случи часове след загубата от Ботев Враца с 0:3.

Новината бе съобщена на официалния сайт на канарчетата. „След поредицата неубедителни игри и липса на развитие, преди 10 дни ръководството на ПФК Ботев Пловдив, и лично мажоритарният собственик г-н Самуилов, направи обстоен анализ на натрупаните проблеми като бяха взети решения, чието изпълнение да започне в паузата на първенството.

Но след днешното представяне са поискани оставките на треньорския щаб и спортния директор. Последващите действия ще бъдат оповестени в близките дни“, се казва в изявлението.

Феновете на Ботев Пловдив също беснеят

Иначе жълто-черните паднаха във Враца, но имаха много положения. Нещата обаче се промениха в тяхна вреда след червения картон на Еберт Кардосо в 33-ата минута. Домакините решиха всичко само за 8 минути между 67-ата и 75-ата. Врачани откриха резултата с комбинация на бивши футболисти на канарчетата. Петър Атанасов центрира отляво, а Даниел Генов вкара за 1:0.

Три минути по-късно вече бе 2:0. Атанасов и Домовчийски направиха двойно подаване, Атанасов остана сам срещу Янко Георгиев и вкара. Атанасов после използва центриране на Генов, за да направи 3:0.

След мача пък ядосаните фенове от Пловдив накараха играчите да съблекат фланелките си, за да „не ги петнят“.

- реклама -