Ботев Пловдив
Снимка: botevplovdiv.bg

Ботев Пловдив недоволства от БФС заради програмата

Ботев Пловдив излезе с официална позиция относно програмата на отбора в следващите кръгове. От клуба изразиха недоволство от това, че четири от мачовете на тима са насрочени в петък. Според жълто-черните това се отразява негативно на посещаемостта на двубоите, от което клубът губи приходи. Програмата беше публикувана от БФС вчера.

„За пореден път домакинските срещи на клуба се определят за петъчен ден, което има ред негативни последици за ФК „Ботев“ – намаляване на посещаемостта, спад на зрителския рейтинг и, съответно, на спонсорските доходи и средствата от продажби.

Отчитайки липсата на каквито и да било прозрачни правила и процедури в съставянето на графика в БФС, искрено се надяваме,че лимитът на домакинските срещи в петъчни дни е изчерпан и следващите мачове ще се провеждат в удобно за феновете на клуба време.

В тази връзка, бихме искали ясно да заявим своята позиция: независимо от външните обстоятелства, ФК „Ботев“ винаги поставя на първо място грижата за своите фенове, които са истински дванадесети играч на мачовете в Коматево и подкрепят отбора, независимо от външните обстоятелства и резултати“, се казва в декларацията на клуба.

- реклама -