Хамилтън, Ботас
Снимка: twitter.com/f1

Хамилтън е най-бърз, но Ботас е с полпозишън в Турция

Люис Хамилтън (Мерцедес) спечели квалификацията за Гран при на Турция. Първи обаче няма да тръгне той, а съотборникът му Валтери Ботас, който завърши втори. Британецът е наказан с десет места заради смяна на част от двигателя.

Макс Верстапен (Ред Бул) остана с трето време, но ще стартира втори. Хамилтън и Верстапен са разделени от две точки на върха на генералното класиране.

Квалификацията започна на мокра писта, като и Хамилтън, и Верстапен, и Карлос Сайнц (Ферари) излязоха от пистата. До сериозни инциденти обаче не се стигна.

По-късно асфалтът изсъхна и пилотите на Мерцедес доминираха. Те бяха единствените, които слязоха под 1:23.00 минути. Времето на Ботас беше по-слабо с 13 стотни.

Втората редица в Турция се състои от Шарл Льоклер (Ферари) и Пиер Гасли (Алфа Таури).

„Квалификацията беше сложна – имаше мокри участъци, но свършихме добра работа. Състезанието ще е трудно, но ще дам всичко. Не е много лесно да се изпреварва, всички ще сме с еднакви гуми, така че ще ми е трудно да се изкача нагоре“, каза Хамилтън.

„Имаме напредък в сравнение с петък, надявам се по време на състезанието да е още по-добре. Сигурно можеше да се справя по-добре, но като цяло съм доволен“, заяви Верстапен.

- реклама -