Бостън Селтикс - Маями
Снимка: twitter.com/celtics

Бостън Селтикс взе втора победа над Маями

Бостън Селтикс се наложи над Маями Хейт със 110:97 в петия мач от финала на Източната конференция на НБА. Така келтите намалиха изоставането си в серията на 2:3. Бостън се надява на исторически обрат, защото губеше в общия резултат с 0:3, но вече е на мач от изравняване. Нито един отбор в историята на плейофите не е успявал досега да навакса изоставане от 0:3.

„Гърбът ни е опрян в стената. Ние сме заедно и се борим на най-високо ниво, за да запазим шанс“, каза треньорът Джо Мазула.

Дерик Уайт реализира 24 точки за Бостън, Маркъс Смарт добави 23 за успеха, а Джейлън Браун завърши с 21 точки. Джейсън Тейтъм също бе централна фигура с 21 точки, 11 асистенции и 8 борби.

Резервата на Маями Дънкан Робинсън отбеляза 18 точки, Бам Адебайо добави 16, Хейууд Хайсмит се отчете с 15, а Джими Бътлър и Кийлъб Мартин завършиха с по 14.

Маями е домакин на шестия мач в събота. „Оставаме позитивно настроени. Знаем, че можем и ще спечелим тази серия. Трябва да я завършим вкъщи. Просто трябва да стартираме по-добре, да ги затрудним повече„, коментира Бътлър.

На финала вече чака Денвър Нъгетс, който отстрани Лейкърс. Очаква се финалната серия да започне на 1 юни.

- реклама -