Боряна Калейн
Снимка: Анна Недкова, БФХГ

Боряна Калейн остана с две четвърти места

Боряна Калейн започна с две четвърти места участието си на световното първенство по художествена гимнастика. Калейн имаше огромен шанс за медал в съчетанието с обръч, но не ѝ стигнаха 15 стотни. Другият финал, в който тя завърши четвърта беше този на топка.

Титлата на обръч спечели рускинята Дина Аверина с 27.750 точки. Провал на другата фаворитка – нейната сестра-бличначка Арина, разбърка битката за медалите. Втора остана Алина Харнаско от Беларус (25.950), а трета – София Рафаели (Италия) с 25.850. Калейн получи оценка 25.700.

На топка България имаше две представителки във финала. Освен Калейн, там се състезава и 18-годишната дебютантка Татяна Воложанина. Воложанина завърши седма.

Татяна Воложанина
Снимка: Анна Недкова, БФХГ

Титлата отново спечели Дина Аверина (29.125) пред Арина Аверина (27.675). Бронзът остана за Харнаско (27.300). Калейн получи оценка 26.350 точки.

Това е трето световно първенство за Боряна Калейн. През 2018 г. в София тя беше четвърта на обръч и шеста на лента. През 2019 г. тя беше пета на обръч и пета на топка.

Утре са финалите на бухалки и лента. Многобоят е в събота.

Вчера се разбра, че България няма да участва при ансамблите заради контузия на Лаура Траатс.

- реклама -