Борут Пахор-с прякор Барби или как Инстаграм му помага в политиката- СНИМКИ

Борут Пахор в последните дни е популярен у нас със поста си в Инстаграм за конфузната ситуация с първата дама Десислава Радева.

Той обаче е известен и преди това с общуването си в Инстаграм и желанието си да запечата всеки миг в социалните мрежи.

Борут Пахор встъпва в длъжност като държавен глава на Словения през 2012 г. и политически анализатори смятат, че профилът му в социалната мрежа е изиграл огромна роля за неговото избиране.

Прякорът на словенския президент е “Барби”, тъй като по време на ученическите си години е работил като модел.

Държавният глава определено не е изгубил моделските си качества с възрастта, даже напротив – “Инстаграм” профилът му се радва на огромна популярност, като снимките му често събират над 2000 лайка.

Там той публикува свои снимки в непринудени пози и неофициални ситуации. По време на президентските избори през 2012 г. тази стратегия е засилена, като в страната е публикуван и разпространен календар с Борут Пахор, позирайки като хора с различни професии, сред които месар, фризьор, фермер и събирач на боклук.

Чаровният и фотогеничен президент определено знае как да използва социалната мрежа в своя полза – според последни социологически проучвания в Словения Пахор вероятно ще бъде преизбран за втори мандат.

В отговор на запитване от изданието “Политико” от офиса на Пахор коментират, че президентът е лично ангажиран в поддържането на неговия “Инстаграм” профил за разлика от разпространената практика PR фирма да се грижи за социалните мрежи на държавните глави.

 

В профила на Пахор можем да видим както снимки от различни държавни събития и срещи, така и публикации за неговите тренировки сутрин, как гушка малки кученца, забавлява се с децата си или пък позира в необичайни за президент пози.

 

Нагласените му снимки вдъхновиха и хаштаг в Словения #boruting, с който потребителите отбелязват снимки, имитирайки президента си.

Борут Пахор често публикува снимки от младостта си, а една от най-харесваните фотографии е как лежи на плажа.