Сигнал Идуна Парк, Дортмунд

Борусия Дортмунд увеличава капацитета на стадиона – с пет места

Борусия Дортмунд обяви, че ще прави реконструкция на „Сигнал Идуна Парк“. Хилядите чакащи място в един от световните храмове на футбола обаче няма да останат доволни от размера на промяната. Защото тя е скромна – една 5 (пет) места за мачовете от Бундеслигата. И 250 за срещите от Шампионската лига.

Това е първа промяна на капацитета от три сезона насам. За новия той ще е вече 81 365 човека за мачовете от Бундеслигата. И 66 099 за тези в Шампионската лига.

Номер едно по посещаемост в Германия

Борусия Дортмунд е най-гледаният отбор в Бундеслигата. Средата посещаемост на мачовете на клуба в последните сезони е почти 80 000 души. През последния точната цифра бе 79 222. 11 от всичките 17 домакинства бяха разпродадени изцяло, за другите оставаха билети само в сектора с гостуващи фенове.

50 000 фена чакат за сезонен билет

55 000 сезонни билета за „Сигнал Идуна Парк“ се разпродават още преди началото на лятото. Като за разлика от много други клубове, в Борусия трябва специално да заявиш, че се отказваш, за да не бъде продължен абонамента ти. Освен това в списъка на чакащите има записа 50 000 бедни души, които се надяват някой пред тях да се откаже.

- реклама -