Борисов: Германия трябваше да ме послуша по-рано за емигрантите

„Нямамe тема, по която да нямаме разбирания с Германия, помагаме си, те повече на нас, разбира се. В тежките за Германия моменти, ние винаги сме заемали такава позиция, че да разбираме солидарността.“ – това e заявил премиера Борисов тази вечер пред общото събрание на Германо-Българската индустриално-търговска камара, става ясно от профила му във Фейсбук.

Освен, че изтъква добрите отношения със правителството им, пред германците Борисов заявява още, че страната му е трябвало да го послуша по-рано за да не се случват проблемите с емигрантската вълна. „…но по-тежките кораби, по-бавно завиват. Накрая спряхме Балканския път, направихме каквото трябва, но милионите мигранти влязоха. Сега полагаме огромни усилия и се доказахме, че и в Шенген безспорно България е най-добрата и се провалиха много други държави, които имаха големи претенции.– казва още премиера.

сн. Фейсбук Boyko Borissov
сн. Фейсбук Boyko Borissov

Той споделя още, че му коства много усилия и дипломация за да запази добър баланс в усложнената международна обстановка. И изтъква, че въпреки тежките условия, правителството му прави всичко по силите си за да задържи най-ниските данъци, да реализира икономически ръст от 3% и да завърши съдебната реформа, за да  привличаме чуждестранни инвеститори.

„Почти няма пречиствателна станция в България, в която да съм отишъл и да не е немска. Европейските фондове, които идват в страната ни, голяма част са добре и за немските фирми, които са в България, с пряко участие в самите обществени поръчки или индиректно след това за тяхното производство и експедиция. Германия ни е приоритет.“ – заявява още премиера пред Германо-Българската индустриално-търговска камара.

- реклама -