другите

Борисов: „Ако съм бил за кариера, щях да съм бил президент още преди много години“

Ако съм бил за кариера, щях да съм бил президент още преди много години. Никога това не ме е влякло, нито считам, че там мога да бъда така полезен, както в момента. Още повече виждате какво е нивото на тези, които претендират за властта. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов.

На въпрос защо чак през септември месец ще бъде обявен кандидатът на ГЕРБ за президент, той посочи, че е щял да обяви името по-рано, но му е омръзнало вместо да се работи за държавата, всеки да си прави предизборна кампания за президент.

Относно това дали е усетил острия тон на новия лидер на БСП Корнелия Нинова, Бойко Борисов подчерта, че е усетил, че нищо не се е променило там – същите лъжи и глупости. Говорят за общините, а нямат един кмет. Говорят за магистрали, които бяха абсолютно провалени проекти-провалените „Люлин“, „Дунав мост 2”, „Марица“ и Северната тангента. „С години ги бяха заблатили и не ги строяха”, посочи Борисов.

Запитан за това, че Георги Първанов почти е обявил, че ще се кандидатира за президент, сега БСП го провокират и дали всичко това е заради президентските избори. „Нека си играят игрите, ние имаме да довършим нещата, които трябва да се правят и които не са направени десетилетия, защото никога не ги е имало в България. Разбирам те да бяха построили някоя магистрала, жп линия или нещо да са построили и да кажат – вижте нашето какво е. Аз им преремонтирах АМ „Тракия” и „Хемус”. Те не са турили един камък върху камък. Дойдат ли – винаги спират еврофондовете. Ядосвам се на несправедливостта. Мразя несправедливостта”, категоричен бе Борисов.

- реклама -