Борисов

Борисов: Законите са еднакви за всички, но явно с изключение на президента Радев – ВИДЕО

Призовавам всички българи да се пазят и следват разпоредбите на здравните власти. Коронавирусът е тежко заболяване. Всички министри и екипите им, аз и моят екип също, които сме под карантина, стриктно я спазваме. Законите са еднакви за всички, но явно с някои изключения – президентът Радев. Това заяви във видео, публикувано в профила си във Facebook премиерът Бойко Борисов.

„Само на него здравните служби му дадоха няколко часа карантина. Ние не сме богопомазани като него. То и затова се разделихме с шефа на РЗИ, защото не можеш да делиш хората. Очаквам след като ВСС пламна и целия състав е по болниците, сега очаквам и сухопътните войски да бъдат приземени с тия глупости дето ги правят. Аз не наруших карантината си и промених всички планирани публични прояви. Хората не могат да бъдат делени спрямо поста, който заемат. Това е върховенството на закона,“ категоричен е Борисов.

На всеки човек, нарушил карантина в България му се прави досъдебно производство, изтъква министър-председателят.

„Държавният глава се разхожда с разрешение на военния министър из всички гарнизони в нарушение на всички правила“, обърна се Борисов към Каракачанов.

„Военният министър не може да забрани на държавния глава да посещава гарнизони“, отговори му министърът на отбраната във видеото, което е от онлайн заседанието на правителството днес.

Борисов подчерта, че не се прави предизборен бюджет.

„Това е следизборен бюджет, за да може да има хора, които да продължат да работят и да живеят в България. Само допреди месеци ни обвиняваха, че не даваме пари на хората. Сега изработихме програми, намерихме средства през европейските програми, през компенсаторни механизми и по всички възможни начини, включително и с данъчни отстъпки. Във всички системи добавихме повече пари, за да може да преодолеем тази ужасяваща пандемия и ни обвиняват, че правим предизборен бюджет”, отбеляза Борисов. С какви очи тази партия, заради която платихме милиарди за АЕЦ „Белене“, фалита на КТБ, за компенсациите на ТЕЦ-овете, сега ни обвинява?

„Демокрацията е много хубаво нещо. Коя партия ще изпълнява бюджета зависи от българския народ. Кой ще е премиер, кой ще управлява знае Господ и българския народ“, подчерта още Борисов.

„На три съвета в Брюксел съм се молил като малко дете да се подготвим за днешните дни. Все едно глас в пустиня и сега като гледам какво става – икономиката на ЕС заминава. Тези 750 млрд., за които още не сме подготвили дори процедурата – те вече са стотинки. И виждате социалното напрежение в големите държави“, каза още премиерът.

- реклама -