Борисов

Борисов за сестрите и действията на НСО: По-добре така, отколкото да действат със сила – ВИДЕО

„Имам два отговора в зависимост от ситуацията. Ако говорех като президента Румен Радев, щях да кажа, тъй като НСО е на негово подчинение, че виновен е началникът на НСО, защото те охраняват Народното събрание. Но, аз никога не говоря така и не правя такива заключения, а точно обратното.“

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекция на строителството на АМ „Хемус“ във връзка със сутрешната ситуация с медицинските сестри в Бившия партиен дом.

„Познавам ги тези сестри, идвали са при мен, много искания са им изпълнени. Не 50, а 500 млн. повече в новия бюджет за здравеопазването дадохме. Приятни хора, с добро се разделихме и останах малко учуден от това, което се е случило. За ужас на тези, които очакват, ще кажа, че НСО правилно са постъпили. Да, буквата на закона е друга, начина, по който трябва в една правова държава да се действа е друг. Но, това са български сестри, майки и съпруги. Какво толкова е станало, че са преспали там или че са стояли – да ги дърпат, бутат и извличат насила не е красиво и джентълменско. По-добре е така – че не се опитват със сила“, допълни той.

„Но, не е красиво, че някои хора злоупотребяват с тях, те са виновни. Как да няма, нали всичките са учредители на политически партии и движения и то се вижда, който отива при тях“, заяви Борисов запитан дали протеста е придобил политически привкус.

„Знаете ли в ГЕРБ колко луди има, днес ми счупиха телефона. Казват искаме и ние да се хвърляме, ако подадеш оставка се палим и ще се хвърлим и ние от терасата. Оказа се, че има много такива екстремни хора, които ако ги подюриш дето се вика могат да направят куп глупости. Само след година ще има избори – ще спечелят, ще управляват, а дотогава ние ще си достроим каквото сме започнали. Ама ще изхарчат всичко и ще им спрат еврофондовете“, заключи министър-председателят.

- реклама -