Борисов

Борисов за сделката след Брекзит: Ще има договор и ще можем да работим в най-комфортни условия – Видео

„Дай Боже тази пандемия да мине. Днес имаме много хубава новина. Макар и винаги в последния момент, ЕС намира правилните решения и заедно с Великобритания ще има споразумение, ще има договор и ще можем да работим в най-комфортни условия, защото имаме хиляди България, които живеят и работят там, има много англичани, които живеят тук. Брекзит без сделка щеше да бъде пагубно за всички.

Поздравявам Урсула фон дер Лайен, Мишел Барние, моя приятел Борис Джонсън за постигната сделка!“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно със зам.-министър Николай Нанков е на инспекция в Доспат и района, където провери нова инсталация за сепариране и екологично обработване на отпадъци.

„Честитя празника на всички християни и братя мюсюлмани, защото ние сме братя“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той отчете, че е важно отпадъците да се разделят, а кметът на Доспат Елин Радев благодари на правителството и премиера, че през последните 4 години са отпуснали 40 милиона лева, за да може да се развиват.

Борисов се запозна с технологията на сепариране на отпадъците, а кметът показа как всичко се разпределя и се рециклира, така че да няма никакво замърсяване.

„Чудесно сте го направили, вижте колко ни е красива планината – Родопите. Навремето всички са били в урановите мини. После защо умираме най-млади в Европа. Сега вече ги няма, това е природата и трябва да я пазим“, заяви премиерът по повод модерния завод, който се намира върху уранови находища.

Кметът на село Барутин Красимир Мантов сподели с премиера, че през последните години при управлението на ГЕРБ инвестициите в района не са спирали, водопроводът за 2.3 млн. лева е направен, като вече проблеми с водата няма. „Почти на 80% село Барутин е асфалтирано“, похвали се още той.

„Ще проверя дали в спешния център в Доспат не са изплащани парите за хората на първа линия. 80 – 90 млн. лв. на месец отиват за хората на първа линия. Целта е парите да дойдат до хората. Трансмисията някой път се променя, но това ще го проверя. Всички, които са работили, ще получават. Дори шофьорите на линейките, които са от МВР, получават. Над 10 дежурства получават 1000 лв., между 5 и 10 – 600 лв, а под 5 дни – 300 лв. Има си ред“, заяви Борисов.

 

 

 

- реклама -