мигрантите Борисов проверка

Борисов за новия конфликт при Патриотите: Коалицията работи прекрасно

Сутринта имахме Министерски съвет – прекрасно си работи коалицията. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Димитровград, където присъства на откриването на нов завод за малки осветителни тела за автомобилната индустрия.

Всяка политическа партия си има нейните лидери, те си имат своя политика и си я развиват. Важното е това да не пречи на общата работа на правителството, а то не пречи. Най-важната политика е повишаване на доходите, работните места и високотехнологични производства, категоричен беше Борисов.

За Елена Йончева и БСП

По повод повдигнатите обвинения срещу червения депутат Елена Йончева за пране на пари и твърденията на БСП, че те са опит за сплашване, Борисов коментира:

„Крадецът казва „дръжте крадеца“. Не се занимавам с такива хора. Те за „добро утро“ за „лека нощ“ трябва да казват Бойко Борисов. Нито имам нещо общо с КТБ, нито с който и да е било… Отнема се вниманието от реалната политика“, допълни Борисов.

За проучването на АФИС

На въпрос за новото проучване на агенция АФИС, което дава преднина на БСП пред ГЕРБ, ако евроизборите бяха днес, премиерът каза, че очаква трудни избори, но ГЕРБ е направил много, за да ги спечели.

Той добави, че не притеснява от социологически изследвания на агенция, която е собственост на член на Изпълнителното бюро на БСП. Има ли проблем в България някой да се регистрира като социологическа агенция, попита Борисов.

За кмета на Хасково

„Синята лампичка“ на кмета на Хасково Добри Беливанов трябваше да
светне много отдавна. Така Борисов отговори на въпрос за бъдещето на Беливанов. „Знаете колко пъти му исках оставката и исках да напусне този пост“, допълни той. „Но за съжаление това е една от грешките, която хасковската партийна организация на времето допусна и се надявам след няколко месеца на местните избори да подберат човек и кандидатура, която да отговаря на изискванията на гражданите на Хасково. Защото толкова много неща се направиха за Хасково – и пари се дадоха за кладенците и да ми зададете този въпрос е срам за всички по веригата надолу“, коментира
още Борисов.

Във връзка с отпуснатите 2 млн. лева от Министерски съвет за изграждането на осем събиращи кладенеца и два водопровода в Хасково заради наличието на уран във водата, премиерът посочи: „Ако не са ги направили – съжалявам. Ще се занимая със случая. Това, което е зависило от мен да изпратя парите, съм го направил“.

Искам да поздравя инвеститорите, това е едно от високотехнологичните предприятия. Всичко се изнася за Кьолн. Амбицията им е още 400 човека да назначат. Работниците са изцяло от Димитровград, каза още Борисов в Димитровград. Борисов коментира и обвиненията, отправени от Елена Йончева към него и Специализираната прокуратура.

- реклама -