Бойко Борисов, разпит

Борисов за мораториума и зеления серификат (ВИДЕО)

Никой не обясни, че мораториумът не решава проблема. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в пряко включване от централата на партията. Той е категоричен, че проблемът просто е отложен за 1 април.

„Как сме регулирали досега? Държавата поема буфера, ей това се опитахме да им предложим, но не ни разбраха“, обясни той.

„Въглищата ли станаха по скъпи? Заплатите на хората ли се вдигнаха, за да се вдигне цената в пъти?“, попита Борисов.  

Депутатите от ГЕРБ да показват грешките на мнозинството и на кабинета. Това заръча лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той коментира и ваксините за децата. По думите му за такива дърти вампири като тях, не е от значение. Но за децата може да се изчака, докато не се докаже и с времето, че е на 100 % сигурни. „Толкова бързо , такива РнК ваксини на толкова малко деца, нека изчакаме“, каза Борисов.

„Никой не обясни, че мораториумът не решава проблема. Това, което се прави в момента, отлага проблема за 1 април. Тези пари, които се трупат като загуба на ЕРП-тата се трупат. Този мораториум не решава въпроса, той го отлага.

Но понеже и БСП, и други партии искаха да има, то го има“, коментира Борисов. И добави: „Отлагат нещата за 1 април. И нещо друго – чувам, че евентуално януари или февруари, като се приеме бюджетът, ще трябва да се актуализира юни“.

Напомни, че и на тях са им предлагали два пъти мораториум, но не се съгласили, защото това отлага проблема. „След Орешарски платихме за КТБ, за американските централи и за руските реактори, над 6 млрд. Популисткото харчене на пари някой трябва да го върне. Ако искат да чуят, добре. Цялата власт е тяхна, те носят цената на управлението“, каза Борисов.

Наред с това коментира и срокът от 100 толеранс за всяка власт. По думите му мнозинството се държи така, все едно ГЕРБ са управлявали , а не служебния кабинет. Тези 100 дни отдавна са минали, каза Борисов и добави,че Асен Василев и Бойко Рашков са 2 и 3 път министри. Въпреки това, че ще дадат 100 дни на онези министри, които не са били досега във властта – на културата, на спорта например.

Определи като глупости заявките на Кирил Петков да ходи пеша на работа, като добави, че той ще има много работа и няма да има време. „Така ни е подредил народа“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Изтъкна, че най-вероятно ГЕРБ няма да получат ръководни места на комисии в НС. И на шега заяви: „Да ви кажа харесва ми как действат безпардонно“, визирайки в това число и изказването на Петков, че ще си сложат свои хора в прокуратурата.

По думите му е важно държавата да върви напред, но с това ще е трудно с тези цени на тока и на газа. Надява се да пуснат газовата връзка с Гърция. Заради Балкански поток пък нямало заплаха България да остане без газ.

Иначе предлагат да остане до края на 2022 година 9 % ДДС за ресторантьорите, което в момента важи до края на 2021. Като това предложение ще бъде внесено от ГЕРБ в НС. Поръча на депутатите да следят какво се случва в Украйна.

Засегна и темата за Северна Македония, но призова да се види какво се договаря със Скопие.

„Оставете ги а покажат какво могат“, каза Борисов по адрес на новите управляващи и даде да се разбере, че не искат да ги спъват.

- реклама -