Макрон

Борисов за Макрон: Разбра, че думите му са грешно изтълкувани, разчитаме на помощта му за Еврозоната

В скоро време Бойко Борисов ще има среща с френския президент Макрон. Това обяви самия премиер след като упражни правото си на глас в Банкя. Сред темите ще бъде и казаното в интервю от стопанина на Елисейския дворец, което доведе до дипломатическо напрежение между София, Париж и Украйна вчера.

Още снощи Борисов съобщи в профила си във Фейсбук, че недоразумението с Макрон е изчистено.

„Много пъти и ние сме се изказвали за френски квартали, в които освен с жандармерия не се влиза, за Марсилия и тн. И ние сме правили лоши неща в чужбина. Я си спомнете кредитните карти, които се източваха и ги задържахме заедно с французите, спомнете си трафика на жени. В този смисъл Макрон иска да каже, че в Европа живеят много лоши хора и французи, и българи и немци и всякакви. А, едни кротки хора мигранти, които са идвали и влизат там ние се отнасяме с тях като с най-големите врагове“, разясни днес министър-председателя.

Разчитаме на международната подкрепа на Франция за Еврозоната

„Веднага се чухме, оправихме се, разчитаме на него сега. Трябва ни подкрепа от Франция за чакалнята за еврозоната. Случва се, не е хубаво, възприел е че е грешно изтълкувано. Той разбра за какво става въпрос и се надявам да ни се издължи и за Шенген, и за пакет Мобилност и най-вече за чакалнята за Еврозоната. Там ни е изключително важен гласа на Франция„, обясни още Бойко Борисов.

Той напомни, че Макрон, заедно с американския президент Тръмп са били активно с нас в надпреварата на Кристалина Георгиева за началник на МВФ.

Борисов обясни, че въпреки разговора с френския държавен глава, България все пак ще внесе протестна нота във външното министерство на страната.

„Ще изпратим протестната нота, защото във вътрешна употреба чисто виждате и политическа – да се харесаш на една или друга част от обществото – се изговарят много неща. И у нас за ромите се казват много глупости, като няма за какво се изказваш срещу тях“, каза още Борисов.

- реклама -