Бойко Борисов: Имаме реален шанс за Шенген и еврозоната

Бойко Борисов: Имаме реален шанс за Шенген и еврозоната. Лидерът на ГЕРБ участва в Националната зимна академия на МГЕРБ.

„Имаме реален шанс за Шенген и съм сигурен на 99%, че по въздух ще влезем“, заяви Борисов. Според него сглобката във властта към момента няма алтернатива.

„Делян Добрев, безспорно е прав, когато говори за газа и петрола. Но благодарение на това, че сме в тази паянтова сглобка, има взето решение на ГЕРБ за два ядрени реактора.

Ако не беше ГЕРБ в сглобката, нямаше да ги има.

На везните всеки ден трябва да поставаме какво постигнахме заедно. Имаме ли реален шанс за Шенген? На 99% съм сигурен, че за въздух ще стане. И Горанов е прав – да, понасяме щети в момента. От вчера до днес ми обяснявате защо трябва да се мразим. Щом сме различни партии, естествено няма да се харесваме. Но прав е Христо Иванов – всеки момент това може да го счупим. Но какво следва? Нови избори. „Маркет Линкс“, които крайно не ни обичат и харесват, ни дават 6-7 процента преднина, но и никакво по-различно от днешното управление – ГЕРБ, ППДБ, ДПС“, коментира Борисов.

Борисов подчерта, че може да не се харесват с ПП-ДБ,

но дори и да се отиде на избори конфигурацията ще е същата. „Хайде да разгледаме изказването на Христо Иванов, мен също ме подразни израза за джипката, но истината е, че се дразнят“, заяви Борисов.

Той коментира и първата символична копка, която премиерът Николай Денков ще направи днес на магистралата Русе-Велико Търново. Според Борисов това е прах в очите, за да се каже, че нещо е направено, а реално става дума за 7-8 километра.

Лидерът на ГЕРБ коментира и ситуацията в София, която седмица още не може да се оправи. „При тях всичко е страшно, снега е невиждан. Всичко има карма, еднорозите им тежат и никакви приказни феи няма да ги спасят“, пошегува се Борисов по повод коледната украса, която представиха екипа на Терзиев в София

Председателят на МГЕРБ и депутат Георг Георгиев коментира, че няма как да подкрепят вот на недоверие в сферата на отбраната, защото всичко направено до тук е благодарение на ГЕРБ.

Борисов коментира и думите на Корнелия Нинова, че за всичко е виновен именно той. „Те на първия ред се бият Кирил Петков и Делян Пеевски, аз какво общо имам с това“. Лидерът на ГЕРБ коментира, че макар и късно от ДБ са осъзнали, че промяна и дясноцентриски блок не може да има без ГЕРБ, но дълги години са сеели омраза срещу ГЕРБ.

 

- реклама -