Борисов

Борисов за критиките на Радев: Не вярвам, че един обединител на нацията изрича такива думи

Не вярвам, че един обединител на нацията, държавен глава вече 4 години може да произнесе такива думи. Това каза на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов по повод днешните изказването на държавния глава Румен Радев, че „ако той управлява държавата, няма да се краде“ и твърдението му, че България се е стопила с 600 хил. души по време на управлението на Борисов.

„Ако си спомним тези 3-4 месеца на служебно правителство, когато той беше и президент, и премиер, и единственото, с което запомнихме тези 3-4 месеца беше скоростното желание да се похарчат милиарди за „Грипените“, липсата на над 100 милиона в митниците вследствие на бума на контрабандата по време на това управление. И никога не сме си позволили такъв тон и квалификации“, допълни Бойко Борисов.

Премиерът представи и статистика, че по времето на управлението на ГЕРБ са се родили над 770 000 деца.

„Щом смъртността е заради нас, значи и със 150 – 200 000 млади българи са се родили по време на нашето управление. По време на партията на президента 2005 година са починали 113 000. 2019 са 108 000. При неговата партия мрат повече – представяте ли си докъде е изпаднал този човек? С какви данни да се замеряме, когато аз говоря с лидерите на Балканите как да докараме пари, как протестиращите да возят туристи, за да си изкарват парите, а не да ги съберем от данъците на хората и да ги раздадем“, посочи Борисов.

Запитан дали е обсъждана бъдеща оставка на финансовия министър, премиерът бе категоричен и отсече: Не.

На въпрос дали действително казаното от Васил Божков, че Пеевски дърпа конците на държавата е вярно и дали главният прокурор Иван Гешев е назначен от ДПС депутата, Борисов заяви: „Гешев мина много кръгове пред разни институции. Освен да прави дарения Пеевски, аз не съм чул да прави нещо друго през последните месеци.“

 

- реклама -