Борисов за Кирил Петков: Най-бързо пенсионираният премиер!

Няма нещо тук, което да не сме направили. Стягайте се и доказвайте. От тези избори по-лесни нямате. Нямаше опозиция и ние се разглезихме. Тези се скъсаха да крадат и на шестия месец ги пенсионираха – Петков е най-бързо пенсионирания премиер“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който откри предизборната кампания на партията в Благоевград.

„И името ни откраднаха, това е първият ни плакат-„Генерална промяна!“, отбеляза Борисов.

„Завчера бях у Русе – ще се избием до Търново. Голямата гордост на Киро, че спрели „Хемус“, каза Борисов.

„Те са царе на схемите. Тук вкарват руския петрол през една швейцарска компания. Това е рафинерията в Бургас. И изнасят като печалба в Швейцария, разликат е е точно лев. На 2 октомври, ако победим, слагаме 1 лв. мито. И, ако заредиш 100 л, връщат ти 100 лв.

Нашият ужас е, ако ни изберете. Защото такова счупено нещо много трудно се оправя.

Бензин, дизел и метан се вадят директно от вашите джобове в момента. 837% бъркат директно във вашите джобове. Ето как става то? Нашият договор беше директен „Булгаргаз“ с „Газпром“. Те лъжат и „Булгаргаз“ превежда в Румъния, дъщерната фирма на „Газпром“, и после отиват в „Газпром швайц“, а после големия „Газпром“. Един ден това ще бъде плод на разследване.

Преди 5 дни нашият институт отчете 4 760 000 лв. са изтегли към „Газпром“. И после говорят, че са за Украйна. Това е най-доброто правителство за Русия“, обясни Борисов.

„Те толкова ви имат за прости и мислят, че българите не могат да мислят. Всяка седмица теглиха по 500 млн. лв.

Можем да опривим донякъде счупеното, но и аз не знам… След Орешарски беше счупено, но се знаеше, че има 6,3 млрд. лв. За една година я заравнихме. А сега как ще върнеме тези милиарди. Щели да вдигат пенсиите. Те теглят заеми и плащат пенсии. А вие очаквате да се върне както е било. Промяната ни вкара в тежка катастрофа. Няма оправяне поне една година. Трябва да се обединим народът като цяло.

Две години няма план за възстановяване, гърците, румънците похарчиха вече парите. Парите стоят там, тези всеки ден се упражняват с ГЕРБ.

Мене, както и да е, ама Севда защо арестуваха. Защото била по-добра от Ленчето. Няма го човек, няма го проблема. Сталински методи“, разгневи се Борисов.

Евродепутатът Андрей Ковачев представи кандидат-депутатската листа от областта.

„Тези избори ще бъдат различни. Преди ни говореха за смяна на модела. И хората се подлъгаха в това да очакват нещо по-добро, по-справедливо. А какво получиха? Инфлация, сметки, социална несигурност. Това са проблемите. Всеки говори за смяна на смяната“, каза Росен Желязков.

- реклама -