Борисов за изборите

Борисов за изборите, медиите, Вълците на Путин и Слънчев бряг

Проверките в морските курорти са донесли в хазната през юни 200 млн. повече и са достигнали един милиард лева. Това обяви днес премиера Бойко Борисов по време на парламентарения блиц контрол.

Така той отговори на критики на депутати, че затегнатият пропускателен режим в „Слънчев бряг“ е ударил туризма и не е удобен за курортистите.

Борисов: „Има една българска поговорка – няма угодия в нищо. Ако държавата не ползва репресивните си функции, пита се къде е държавата или казват, че няма държава. В обратния случай – пак същото. От днес в Албена има и конна полиция – да е красиво и атрактивно.“

Преди това премиера заяви на депутатите, които имат спор кога да бъдат президентските избори, че за него датата няма значение. Но, се притеснявал, че партиите абдикирали от вота.

„Това, което досега съм чул е, че се търсят все някакви кандидати, които да са общи, да са на много хора, а аз не мога да разбера тогава защо изобщо партиите ще издигат кандидати“, запита Борисов.

Премиерът заяви, че може да обяви и утре кой ще е кандидат-президентът на ГЕРБ. „Понеже ме дразните с този въпрос дълго време, казах – септември.“

Шенгенските визи на „Нощните вълци“

Както се заканиха, реформаторите питаха премиера за „Нощните вълци“ по време на блиц контрола. Борисов им отговори, че нашите служби били в изключително деликатна ситуация и решили да допуснат мотористите в страната за да не се „очернели“ допълнително отношенията ни с Русия.

Борисов: „Аз повече се притеснявах тези вълци да не ги срещне господин Местан с този точен мерник“.

Борисов посочи, че в крайна сметка самите вълци не са създавали никакви проблеми на полицията, а проблемът бил в посрещачите им.

За свободата на медиите

„Българските медии, откъм страна на държавата са абсолютно независими“, категоричен бе Борисов по време на блиц-контрола. Той бе запитан каква е политиката на правителството относно слуховете за налагана цензура, които витаят сред хората.

„Не може да има контрол. Всичко, което прави една медия е решение на собственика или на главния редактор”, заяви премиера.

Блиц препитването от депутатите изглежда изтормози Бойко Борисов, който излизайки от парламента срещна на входа група деца и им се оплака: „Едвам оцелях!“

 

- реклама -