Васил Божков

Борисов за Божков: Една стотинка не ми е дал на мен и на партия ГЕРБ

Премиерът Бойко Борисов каза пред bTV, че Васил Божков го е черпил една пура в офиса му и тогава е бил с шефовете на телевизията. „Не му прави чест. Една стотинка не ми е дал на мен и на партия ГЕРБ“, каза той.

Интервюто беше излъчено във фейсбук профила на Борисов.

„Вярвам на Владислав Горанов и на Менда Стоянова. Щом това не е вярно за мен, не е вярно и за тях“, каза още той.
„Сега парите от олигарсите и от хазарта отиват за хората. Сега хазартът е държавен и печалбите отиват в бюджета“, каза още Борисов.

Божков твърди, че е дал парите „по тяхно искане и разпореждане“ в периода от 2017 г. до края на 2019 г. Това става ясно от сигнала, който той изпрати до прокуратурата преди дни от Дубай.

Сигналът съдържа твърдения за престъпления по служба и изнудване от финансовия министър Владислав Горанов, депутата Менда Стоянова и премиера Бойко Борисов, съобщава бТВ.

По думите на Борисов проблемът за Божков е възникнал, след като неговите съдружници са подали сигнали срещу бизнесмена с 18 обвинения от прокуратурата.

„Защо толкова години неговият бизнес се е развивал добре и не говори, че тогава е давал пари. Изведнъж през 2018 – 2019 г. започва да тегли големи пари, защо до този момент не го е направил? Пет години е работил абсолютно спокойно. Как за това не знаят нито един от неговите съдружници“, каза Борисов.

Премиерът коментира, че многократно се е срещал с Божков на различни събития. „Не е било срамно човек да се види с него или да контактува с него. Нито, че това е престъпление“, добави министър-председателят.

„Ако някой си е позволил да взима пари от него – нито знам, нито е споделено с мен. В живота си се заклевам, една стотинка не съм взел (..). За Горанов – всеки си отговаря сам“, посочи Борисов и допълни, че това е причината да се разследва цялата Комисия по хазарт и ако се открият нарушители – те ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

- реклама -