първи учебен ден

Борисов за 15 септември: Здравето на децата остава най-важното, продължаваме да вдигаме учителските заплати

Честит първи учебен ден! Желая на всички деца, техните родители и учители здраве, успех и спокойни дни! В условията на нестихващ коронавирус ще се появят проблеми и теми, които уверявам Ви ще решаваме заедно, търсейки най-верните решения.
Това написа в профила си във Фейсбук Бойко Борисов.
„Не мога да не отбележа, че в една непривична и необичайна ситуация, българската образователна система се справи по един достоен начин в условията на епидемия. Въвеждането на обучението от дистанция в електронна среда със сигурност не беше лесно, но най-важното е, че учебната година, изпитите и матурите приключиха успешно. Учители и ученици, директори и родители – всички участваха в процеса и доказаха, че когато работят заедно, успехът е гарантиран“, заявява още министър-председателят.
Борисов изтъква, че здравето на децата и на техните близки остават най-важни и обещава да намерен начин децата да бъдат в своята естествена среда – на училище, заедно със своите учители и приятели.
„За първи път от половин година насам децата ще посещават училище. Знам, че и за тях, и за преподавателите и за родителите, създалата се ситуация не беше лесна. Сега всички трябва да бъдат внимателни и да спазват препоръките на специалистите. Те са важни и не трябва да се пренебрегват. Вирусът е още сред нас, случаите в света не намаляват“, пише още премиерът.

Борисов: Продължаваме политиката за увеличаване на учителските заплати.

„И през новата година ръстът ще е над 15%. Така ще изпълним поставените цели в началото на мандата за двойно увеличение на учителските заплатите за 4 години. Учителите заслужават още повече и ние няма да престанем да полагаме усилия в тази посока. Убеден съм, че най-голямата гаранция за просперитета на България в дългосрочен план е образованието и инвестициите в него! На добър час на всички!“, завършва поздравлението на Бойко Борисов по повод първия учебен ден.

Честит първи учебен ден! Желая на всички деца, техните родители и учители здраве, успех и спокойни дни! В условията на…

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 14 септември 2020 г.

- реклама -