Борисов, данъци доходи инвестиции приоритети

Борисов: Всяко пипане на данъци е непредсказуемо – ще увеличи сивия сектор

„Дано хората не се поддават на фалшиви обещания“

Всяко пипане на данъци е непредсказуемо – ще увеличи сивия сектор, ще създаде проблеми. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той участва във форум на тема: “Предприемачество за растеж”- финансиране на малки и средни предприятия, регионално икономическо развитие, платформа за предприемачество и единен цифров пазар. На него присъстваха също Елжбета Бенковска, еврокомисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия, кметът на София Йорданка Фандъкова, бивши министри, представители на бизнеса.

Според Борисов борбата с контрабандата е на ниво, а работата на приходните агенции трябва да продължи.

Трябва да имаме скучни, прогнозируеми сметки – знаем какво ще правим, повече от това нищо не можем да ви обещаем – искам да се вдигнат доходите и пенсиите, българинът да е с пълни джобове с пари. Но това е възможно, ако държавата е спокойна и харчим толкова, колкото изкарваме”, каза той.

Образованието изглежда като основна задача – подготовката на кадри е важна, за да има квалифицирана работна ръка, а тя е изключително необходима за страни като нашата, коментира Борисов.

В България усилено се строи, пътувам из страната и виждам това, посочи Борисов и даде пример с инвестициите в автомагистралите. Само в рамките на 5-6 години в София се построи метрото, Южната дъга, естакадите, разшириха се булеварди, каза той и запита защо това не е станало преди това. Всичко това, според него са факти и е важно и за бизнеса.

Има и други приоритети, но не могат всички да станат заедно

Отчитаме, че чистотата на въздуха не е от най-добрите, но това е така, защото замърсяването е ставало с десетилетия. Как няма да сме първи по онкозаболявания , а сега ни отчитат на 49 конгрес какво са направили, а ние сме партия само на 10 г., подчерта Борисов.

Според него има проблеми с фалшивите болнични листове, с фалшивите диагнози в ТЕЛК-овете, а решения трябва да има, защото те касаят всички нас, каза той. Усещане за корупция и нещастие създава у хората бюрокрацията, добави лидерът на ГЕРБ. В момента подготвяме мерки, за да може администрацията да работи за хората и бизнеса. Имаме знанията как това да стане, в някои министерства даже това е направено, отбеляза Борисов. В това можем да се концентрираме допълнително, добави той.

В България думата реформа е мръсна – тя означава рязане на пари. Дано инстинктът на хората сработи и не се подадат на красиви обещания, призова Борисов.

- реклама -