криза Борисов Плевен Шумен

Борисов: Всички дела ще са в интернет, инициираме нова Конституция – ВИДЕО

Председателят на ГЕРБ и водач на листата в 25 МИР София Бойко Борисов участва в кръгла маса по правосъдие в София

Във форума участваха заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова и бившият правосъден министър Екатерина Захариева.

ГЕРБ ще инициира написването на нова Конституция, обяви Екатерина Захариева. Целта е да бъде намален броят на депутатите. Парламентарната квота на ВСС също ще се намали. Проверките за почтеност, които ГЕРБ въведе в МВР и митниците, ще се разширят и в другите институции.

Борисов от своя страна подчерта, че ГЕРБ ще наложи безкомпромисни мерки срещу корупцията

Борисов коментира и борбата с контрабандата. Най-лесната и най-голяма корупция е чрез контрабандата. Предишният мандат не можах да се справя с това, но сега, с голямата подкрепа на прокуратурата и службите за сигурност, МВР и ДАНС успяхме да създадем едно звено, чрез което ще можем да се справим, подчерта Борисов. България беше с 34% контрабанда на цигари и губеше много от мита. Този януари я намалихме на 7%. „Камион по камион ги хванахме с камерите и единното звено, което направихме“.

„Електронното правосъдие. Започнахме, въведохме бърз закон, осигурихме финансиране. Всички дела ще са в интернет. Призовките ще се дават по интернет. Жалби – по интернет“, каза Борисов. „Винаги съм твърдял, че най-голямата корупция е през контрабандата, най-трудно уловима. Предния мандат не успях да се справя с това, вицепремиерите не успяха да се сработят. Сега с голямата подкрепа на прокуратурата, двете приходни агенции, службите и полицията създадохме едно звено и ефектът е видим, защото парите отиват в бюджета”, подчерта той.

Никой не вярваше, че в този парламент ВСС ще се раздели на две квоти, от които едната ще бъде абсолютно независима, подчерта бившият премиер.

За инвалидните пенсии плащаме около милиард, подчерта Борисов.

 

glasove-6

- реклама -