Борисов, пенсии, добавка

Борисов: Всички български пенсионери ще получат добавка от 50 лева към пенсиите си за септември

Всички български пенсионери ще получат добавка от 50 лева към пенсиите си за септември.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов.

За целта на днешното правителствено заседание отпуснахме над 106 мил. лева, предназначени за 2,1 милиона пенсионери. Парите още днес ще бъдат преведени по сметките на НОИ. За втори пореден месец ще помогнем на най-уязвимите български граждани. Предвиждаме да отделим същата допълнителна сума и за октомври. Ситуацията в света не е лека и ние продължаваме с нашите действия, за да може да окажем подкрепа на всеки един българин, допълни Борисов.

Инфраструктурните проекти винаги са били във фокуса на работата на правителството, обяви по-късно Борисов.

Те са неотменен приоритет, независимо от трудностите, пред които ни изправя пандемията от коронавируса.

Защото нашата цел е още по-добро, по-бързо и по-безопасно пътуване на всеки един българин.

Днес отпускаме до 379 млн. лева за модернизацията на близо 69 км от пътя Видин-Ботевград между пътния възел „Макреш“ и обходния път на гр. Монтана.
Направлението Видин-Ботевград е водещ проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ, тъй като с модернизацията на трасето от „Дунав мост II“ ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”.


Пътят Видин-Ботевград е като пълноводна река, по която хората и бизнесът ще се върнат в региона. В подкрепа на Северозапада ще са и предвидените 200 милиона евро в новия бюджет на ЕС, които успяхме да договорим в Брюксел за най-слабо развитите региони.
Продължаваме. Нека хората знаят, че сме обезпечили изграждането на модерна и съвременна инфраструктура.

 

- реклама -