Борисов: Все повече хора вярват във ваксините, Мангъров ми каза, че ще се ваксинира

„Спасението на България и Европа минава през ваксинирането. Това е най-важното в момента.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов. Той се срещна със здравния министър проф. д-р  Костадин Ангелов ден след като министърът пръв у нас си постави ваксина сещу коронавируса. Ангелов потвърди, че няма проблеми.

„За разлика от ремдесивира, който има и странични ефекти и ги изпитах лично върху себе си, ваксината до този момент показва само лек дискомфорт на мястото на убождането.“, подчерта Борисов.

„Спасението на България и Европа минава през ваксината“, подчерта Борисов. Той заяви, че все повече хора се убеждават в ползата от ваксинирането.

„Говорих с доц. Мангъров – и той ще се ваксинира, ако не се е ваксинирал. Ваксинирайте го публично, защото ми каза, че е 100% за ваксинирането“, заяви Борисов.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов обясни, че 699 души са си поставили ваксината срещу COVID-19 през вчерашния ден. Той обясни, че най-много ваксинирани има в Пловдив, следван от София, Бургас и София – област.

- реклама -