сн. Кадър

Борисов: Времето на ПР-а отмина, за първи път сме без бюджет и единствените без план за възстановяване

Лидерът на партията и бивш премиер Бойко Борисов подчерта на пресконференция в централата на ГЕРБ, че ако имат упрек към управлението не е, че играят шах, а че времето на ПР кампанията е минало.

„Днешната ни пресконференция беше продиктувана от един анализ на в. Сега, който беше много добре направен и точен. Ако имам някакъв упрек към колегите е не, че играят шах, а че времето на пиара мина. Вече близо година управляват и няма как докато са били министри да не са виждали тези числа и да не са направили подходящите мерки, така както правехме ние. Но 9 млрд. за декември, да остане скрито за обществото и медиите да не питат. Това са рекордни разходи, а в същото време около 3 млрд. са по доверителни сметки“, заяви Борисов и припомни, че и те са го правили, но по 1 млрд. за програмата за саниране и то малките фирмите. Парите за строителство също, за да може да са спокойни да си купуват евтини материали.

„След приказките си по нас тези хора няма да построят нищо, в момента при тази цена на метала няма никой да строи. Затова и велоалея няма да направят. Защото всички ние ще питаме защо спряха евтините договори. Продължаваме да сме единствени без план за възстановяване, имаха достатъчно време.“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Борисов отчете, че ако на власт бяха ГЕРБ първа новина в телевизиите щеше да е рекордната смъртност, рекордните харчове, високите цени, план за възстановяване, нулева година в европроектите, няма да има еврозона и ще дойде време за спорта и времето. Нали говорим за свобода на медиите и обективно отразяване. Кое от тези неща го има във вашите новини, обърна се Борисов към журналистите.

Бившият премиер припомни, че пенсионерите отново са били излъгани, вместо 120 лева им дават по 60, актуализация винаги е имало, а с инфлацията сега и малкото дадено няма да се усети.

- реклама -