Бойко борисов, КНСБ БСП ревизия държавен дълг финанси доходи

Борисов: Вече заведох дело срещу Нинова, никога не съм и помислял да крада

Без да вдигам много шум още вчера съм завел дело срещу Корнелия Нинова заради обида.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по Нова телевизия

Никога не съм си помислял, че мога да открадна нещо, откакто в четвърти клас родителите ми ме набиха. С други деца се вмъкнахме в чужда джанка, но се разбра и получих добра превенция. Още я помня. Омръзна ми от хора, които не си мерят думите.

Вече има дела, ще се видим в съда, допълни той, като визира и заведеното срещу него дело от Елена Йончева. Не за първи път лидери на партии се съдят, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Преди време защитих Делян Добрев заради Елена Йончева. Може би не трябваше да бъде толкова гласно“, посочи той и добави, че сега всичко ще се решава в съда. „Тя е идвала при мен, бяхме в добри отношения. Може би се е изнервила, след като я изгониха от президентството. Щом искат българските граждани да чуят и видят всичко това, добре“, заяви Борисов по адрес на журналистката.

Той отхвърли обвиненията на Нинова, че толерира контрабандата и посочи, че по неговото управление са най-добрите показатели в борбата с нея. Като им пречи демокрацията, да върнем чл. 1, предложи Борисов. „Аз бих й отговорил много остро, но зад нея стоят един милион хора. Сред тях имам близки приятели. Ако всички започнем така да си говорим, ще се счупим като хора. Неделя ще мине, а в понеделник ще имаме една разединена нация“, допълни лидерът на ГЕРБ.

По думите му не бива никой да се шегува със смъртта на българи, които са станали жертва на политически режим. Това само ще доведе до още по-голямо разцепление между хората.

Не съм изпращал SMS до служебния премиер Огнян Герджиков да уволни Иван Гарелов, заяви Борисов

Той заяви, че ГЕРБ нито е назначила, нито управлява служебното правителство.

Категорично с ДОСТ нямаме нито уговорки, нито смятаме да управляваме заедно”, заяви Борисов. Не съм се виждал с Доган. Последно се обаждах на Карадайъ, когато минавах през Кърджали – чисто приятелски. А защо Нинова се среща с Карадайъ – или за назначения, или за корупция“, допълни Борисов.

Българите сме тежко разделен народ, в момент, когато трябва да сме обединени. Турският президент Реджеп Ердоган всеки ден заплашва Европейския съюз, включително и България. Аз знам колко твърди и внимателни трябва да сме с този човек, допълни Борисов.

„БСП винаги се възползва на изборите от това, че техният електорат е проруски. По същия начин тази тема бе експлоатирана от тях и по време на президентските избори. Тогава ГЕРБ имаше много твърда позиция спрямо Русия заради анексията на Крим. Винаги съм настоявал, включително и в Брюксел, за спазване от страна на Русия на Минските споразумения. Но в същото време виждате какво става в Турция”, посочи Борисов.

„Единственият ни шанс при тази ескалация на напрежението е чрез ЕС и НАТО да се справим с предизвикателства, включително и като това с мигрантите. Виждате, че по мое време нямаше проблем с тях”, каза Борисов.

„Ако бях премиер, отношенията с Турция нямаше да се усложнят, защото там имат респект към мен“, каза Бойко Борисов, според когото президентът Румен Радев е реагирал адекватно вчера.

Борисов коментира малката прогнозна разлика на социологическите агенция между ГЕРБ и БСП

В България обикновено след управление „всичко живо се срива”. По скалата от 1 до 10 ни е важно да спечелим тези избори 11, допълни лидерът на ГЕРБ. Той посочи, че от ГЕРБ са предизвикали изборите, защото в държавата е имало напрежение. И аз като демократ, защото на мене демокрацията не ми пречи, взех това решение.

За изборите разчитам на това, което сме направили. Аз съм вярващ човек и си спомням още времето, когато майка ме води в кварталната църква и отпред пазеше кварталният, допълни Борисов.

Загубата на президентските избори Борисов коментира така: „И за държавата беше здравословно това, и за нас като партия. Защото всички казваха: ГЕРБ преядоха с власт. А това не беше така“, допълни Борисов.

Той посочи, че основните приоритети на ГЕРБ са образованието; антикорупционното законодателство; пълно финансиране на ин витро процедурите, докато семействата, имащи нужда, не се сдобият с рожба; инфраструктурата.

Борисов е човек, който чува мнението на екипа си, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите й ГЕРБ дава само реално изпълними обещания.

glasove-6

- реклама -