Орешарски
Пламен Орешарски

Борисов вбеси Орешарски: И Цачева е била комунистка, напомни той

Премиерът Бойко Борисов успя да вбеси своя предшественик Пламен Орешарски, известен със своето спокойствие.

Поводът станаха думите на премиера по адрес на Ирина Бокова, че не вижда необходимост да подава оставка заради това, „че не може да подсигури още 5 години на една комунистическа фамилия“.

Орешарски, който издигна Бокова в последните дни преди да подаде оставка на правителството, напомни на Борисов, че и неговата кандидатка за президент е била член на БКП.

„Той говори, че няма да се грижи за някаква комунистическа фамилия, сякаш нито той, нито другата негова кандидатка Цецка Цачева не са били членове на компартията. Заявява, че моята кандидатура Ирина Бокова пречила на неговата Кристалина Георгиева, при очевидно обратното действие.“

Орешарски: Оставката на Кристалина Георгиева от ЕК е все по-актуална

Бившият премиер смята, че Бойко Борсов не си дава ясна сметка за това какво се е случило на снощното гласуване в ООН. Провалът на Кристалина Георигева и цялата смяна на българската кандидатура щял да замъгли образът на българската дипломация години напред, убеден е Орешарски.

„Казва също, че Бокова нямала никакъв шанс, поради което я заменя с кандидат с още по-малък шанс…! Отбелязва, че за малкото време, с което разполагала Кристалина имала добър резултат (?!), сякаш още не е разбрал, че е предпоследна, а кандидатката със снето доверие – Бокова е втора…! Според премиера издигането на втора българска кандидатура не било гаф, защото те не го направили сами, имали уверенията на много държави… ? Тогава какво стана с тези уверения…?

Всичко това само, за да не подаде оставка…! А как ли ще бъде, когато Цецка Цачева загуби изборите…?, заключва Орешарски.

- реклама -