Борисов във Велико Търново: Ако и сега не направим правителство, на следващи избори няма да агитираме

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Велико Търново. Посрещнаха го над 1000 симпатизанти. „Болярите“ приветстват с бурни аплодисменти своя лидер. Кметът на старопрестолния град д-р Даниел Панов приветства събралите се и отбеляза, че събитието на Неделя Кръстопоклонна има своя символичен смисъл.

„Последната година ни изчегъртваха, говореха какво ли не.

Отидоха и по-далеч – арестуваха председателя на нашата партия господин Борисов. Ако последнем философски, събитията през последните две години, бяха нашето страдание. Днес ние излизаме по-силни и заедно ще извикаме: „Победа!“, отбеляза в словото си Панов.

Той припомни какво „наследство“ са получили ГЕРБ преди 12 години и какви усилия са положили, за да превърнат страната в това, което беше преди 2 лета.

„Скъпи приятели, вашата роля днес е да убедите

вашите близки, приятели, които не са решили да поемат към урните на 2 април, да гласуват с правилната бюлетина – с номер 2 за ГЕРБ. Така ние ще докажем, че партия ГЕРБ е най-силата политическа сила в България. Защото е партия на хората и партия, която винаги е мислила за хората“.

Кметът припомни с цифри и факти

помощта, дадена от кабинета „Борисов“ за общината и областта.

„Велико Търново е град на българщината. И затова от тук ние поемаме към пътя на победата. Победата, която ще спре предсрочните избори. Победата, която ще доведе до съставяне на редовно правителство. И ГЕРБ ще се справи с всичко това“, заяви д-р Даниел Панов.

Евродепутатът Ева Майдел излезе на трибуната.

Нейното слово бе посветено на мотивацията да се гласува. „Ние имаме задача не просто да победим една коалиция. Нашата задача трябва да бъде просто да победим“, отбеляза тя.

Водачът на листата проф. Костадин Ангелов бе приветстван със сърдечни аплодисменти. Той покани на сцената всички кандидати за народни представители.

„От два дни си мисля какво да ви кажа, скъпи приятели.

Дали да покажа касови бележки от преди две години или лекарства, които преди бяха с 50% по-ниски. Но вие всичко това го знаете. И се отказах. Вчера гледам една снимка от едно предизборно събитие на ПП. Гледам една хубаво осветена сцена, един хубав екран, едни хубави цветове и си казвам – брей, направили са го хората, много европейски изглежда. И една тъмна, тъмна зала. В един момент наши приятели

ми изпратиха снимка със светнати лампи.

И като са светнати лампите, какво да се види – залата, направо да си го кажем, празна! Само че Промяната са публикували снимката с изгасените лампи. Тази партия и коалиция е една много, ама много голяма илюзия. Цялата им работа е такава – на тъмно изглежда прекрасно, но светнат ли лампата, виждате, че е кухо и изпразнено от съдържание и смисъл“, отбеляза проф. Ангелов.

Той се пошегува, че се готви нова коалиция

– между ПП, ДБ и ДПС или пък тази коалиция се готви „отвън“. „Странна работа, уж политически опоненти, ама май само на тъмно“, заяви той.

„Ако на тези избори не победим и не направим правителство, няма смисъл на следващи да минаваме и да правим агитации“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти във Велико Търново.

Той обясни, че по времето на управлението му са били построени църкви и храмове в областта, както и че в основата на програмата на ГЕРБ е да държат най-ниските данъци в Европейския съюз.

Обясни и че АМ „Хемус“ вече е щяла да стига

до Велико Търново, ако ГЕРБ е управлявала, но сега международният път минава през града.

„Какъв въздух дишате тук, да ви питам? Защото в София много обичат да го мерят. Тук тировете пушат по баира и всичко това ви влиза в блоковете. Ама не сте се оплакали“, каза Борисов.

„Санирането – 32 блока направихме. Безплатно. Най-добрата социална политика. Няма по-добра от тази. 62 блока чакат и ще чакат още дълго, а за две години щяхме да сме направили поне още 20 от тях“, обясни още партийният лидер.

Той се възмути още и че 2 години страната ни

няма план за възстановяване и попита „Представяте ли си Томислав Дончев да не ви направи план за възстановяване?“. Добави и че всъщност партията му е била оставила готов такъв.

„Спасява ни оръжейната промишленост, която за 5-6 млрд. изнася оръжие за Украйна и че изнасяме скъп ток. Само че има една малка подробност – те го изнасят, но държавата им възстановява ДДС-то и така затъва“, обясни още той. Попита хората и дали като влязат в магазина се чувстват по-богати.

„Хемус ще я има и Търново-Русе ще го има“, увери Борисов.

„Знам как се прави, но ще е по-трудно от всеки друг път. 2009 г. попаднахме в най-трудната финансова и икономическа криза в света. 2009 г. не дадох нито една банка да мръдне, инфлацията я държахме 0,2-0,3% и 50 лв си бяха 50 лева“, припомни Борисов за началото на първия си кабинет. Обясни и че при първата мигрантска криза България е била похвалена в Европейския съюз за начина, по който се справя, и че заради това е получила повече пари от съюза при Брекзит.

„Всичко зависи този път от вас и колко хора ще убедите.

В случая се наемаме с колегите да направим нещо по-добро от сегашното само, ако имаме мощна подкрепа. И ще има и саниране, и пътища, и пари за ВиК сектора“, обясни Борисов. И се пошегува, че не обича да дава пари за канализация, защото е много скъпа, но после се заравя под земята, асфалтира се отгоре и хората забравят.

„След много трагедии България се е възстановила,

ще се възстановим и след промяната“, заяви бившият премиер.

„Ако Господ не е българин, няма да се измъкнем този път!“, предупреди Борисов и се пошегува накрая: „За да дойдете на партийно събрание в неделя на обяд или много ни обичате, или много ви е страх. Но щом пляскате, значи е от любов!“. И се изви опашка от желаещи да се снимат с него.

- реклама -