Борисов

Борисов: В този размирен свят балансираме между Турция, ЕС и нас самите

В този размирен свят се опитваме да пазим баланса и между Турция, и ЕС, и между нас си. Това каза премиерът Бойко Борисов в Шумен по време на среща с кметове на общини от област Шумен, Търговище и Разград.

Снимка: Министерски съвет

Борисов посочи, че българските мюсюлмани са мост за приятелство и не трябва да служат за разделение. Премиерът увери, че не разделя общините според това от коя партия е съответният кмет и отпуснатите от кабинета средства за строителство и ремонти го доказват.

Колегите в Турция ни гледат малко със завист как си подреждаме държавата

„Колегите в Турция много внимателно следят и малко със завист ни гледат как добре си живеем и си подреждаме държавата, казвам със завист, но с добро, защото етническата толерантност у нас действително е пример в момента и в Европа”, каза още Бойко Борисов. Той призова кметовете да работят прозрачно с обществените поръчки и да следят за качеството на извършените дейности.

Снимка: Министерски съвет

Строителството на магистрала „Хемус” ще излезе близо 1,5-2 милиарда лева

„Защото е планина, навсякъде трябва да са естакади, мостове, тунели, но не направим ли „Хемус” това означава след 10-15 години разликата между Южна и Северна България да е като в Италия, образно казано”, каза премиерът. Той посочи, че затова е взето решение да се инвестира и да се строят отсечки от магистралата, там където проектите са готови.

- реклама -