Борисов в с. Зърнево: Това са най-лесните ни избори – съюзници са ни гладът и инфлацията (Видео)

Борисов в с. Зърнево: Това са най-лесните ни избори – съюзници са ни гладът и инфлацията. С Ердоган сме се разбрали – българските турци са мост на приятелството, които то двете страни на границата гарантират сигурност. Вече никой не може да се усъмни, че ГЕРБ е партия, която работи за добруването на българите мюсюлмани, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на предизборна среща в с. Зърнево, област Добрич.

Борисов беше посрещнат с бурни аплодисменти

и викове „Бойко, Бойко“ от хората в чисто новия ритуален дом на селото.

„Ние не сме си представяли толкова просторна, светла и хубава зала! Искам на благодаря и на Община Тервел и лично на кмета г-н Симеонов – вие ни убедихте, че ГЕРБ е най-правилният избор, защото по време на вашето управление се случиха неща, за които от години алармирахме, но вие показахте, че ГЕРБ е партия, която чува и решава проблемите на хората“, каза водещата на партийната среща.

Кметът на Тервел Симеон Симеонов се обърна към присъстващите в залата,

припомняйки какво са направили трите правителства

на ГЕРБ за земеделието и земеделските производители не само в Добруджа, а и в цялата страна.

„Тук в залата в момента са над 600 човека. Ако тези 600 човека убедят поне по пет човека да гласуват за ГЕРБ, ГЕРБ ще има двама депутата от Добричко. Пожелавам си го!“, каза още Симеонов. Деница Сачева благодари на всички, които са дошли на срещата.

„Петков беше преди 10 дни в Тервел и когато се срещна с

няколко души, той им каза, че са направили много – били сменили шефа на полицията. Спряха 80 км на ремонт на пътищата в района, които ние бяхме договорили“, отбеляза Сачева.

“10 лв. срещу 20% инфлация, вие решете дали искате тази промяна. На 2 октомври трябва да пенсионираме тази промяна. Нека да спрем пропадането“, допълни бившата социална министърка.

„Ние като пътувахме и всеки кмет си даваше кое му е най-важното. За тази година и половина застой, само тук, в района, ни спряха 80 км. ремонти.

Регионът е изключително важен, етническата толерантност, единственият шанс на България да бъде силна, мощна, единна, е – толерантност между религиите.

Затова сме водили най-добросъседеска политика с Турция.

Вие дори помните на конгреса на ДПС включиха на живо президента на Турция, той каза „Моя приятел Бойко Борисов да го слушате“. Та се чудеха какво да направят… С него сме се разбрали – българските турци са мост на приятелството, които то двете страни на границата гарантират сигурност“, заяви Бойко Борисов.

Той изтъкна, че само за 10 години в района, са направени инвестиции, които не са били правени за 60 години.

„В Котелския балкан нямаха водоснабдяване в 21 век.

И когато си тръгвах, им оставим, мили мои, 1,2 млн., за да довършат водоснабдяването ви. 1 млрд. оставих да завършат „Хемус“. Да ви говоря за цени, храни, ток, нафта, бензин, всеки от вас е бил в магазина. Но точно в този край, в който има всичко, говоря за хранителни продукти, може да си представите колко трябва да си неук и неспособен да предизвикаш да ти вдигнат цените на хранителните продукти. Слънчоглед колкото искаш, още миналата реколта седи.

Кое наложи да ви се вдигне олиото?“, попита Борисов.

„Кой допусна да ви вдигнат тока и оттам да ви повлече хляба и другите хранителни продукти? Тези са ни най-лесните избори, нашият съюзник са глада, инфлацията и високите цени. 12 години при нас токът беше 80 лв., 2,20 бензина, виждате кашкавал, яйца, сирене, летят с по 10-20%.

Дори не знам какво да ви обещая.

Аз толкова счупена държава не знам как се управлява“, заяви той.

Вчера са изтеглени от държавата нови 200 млн. лв. заем при лихва от 3%, каза още Борисов. „Това са 18 такива зали, мили мои!“, възмути се Борисов. И допълни, че за следващата седмица били предвидени нови 200 млн. лв. заеми.

„Къде ще излезе сметката? Компенсират се ток, газ, бизнеса“, каза още той.

„Като отидох, нямаше един път, не могат да стигнат до джамиите, направихме им. Аз научих географията, да кача Гюлай и да я заведа в Родопите, 100% мюсюлмани, един християнин не можем да намерим да ни каже „Добър ден“. Няма работници, няма кой да работи, как ще има?

Година и половина, толкова ме е яд, като гледах „Хемус“ сега.

Година и половина тази магистрала е готова, ние си я заснехме, че е готова, за да не кажат, че Бойко я е направил, това е целта. Ремонтират стария път само, за да не пуснат отсечката. Така спряха Русе-Търново, „Хемус“, „Струма“, докога ще ги траете незнам.

На 2 октомври може да се избира. Ние не знаем с какви усилия можем да ви изведем от ямата, ние сме в яма, как ще издраскаме, за да излезем. Да, 12 години знам как държахме тока, трудно, но успявахме.

Вие представяте ли си План за възстановяване,

другите държави забравиха, похарчиха милиарди евро, единствено България няма. И те викат ГЕРБ били простите, а те умните. Бюджетът тегли кредити и лихви. Е, как се оправя това?

Хората очакват, че ще се събудат на 2 октомври

от един лош сън и всичко ще си тръгне както си е било. Да, де, ама те са влезли в къщата ви, обрали са ви зимнината и ви казват сега да се оправяте.

Единственото хубаво нещо, което ми е пожелано от Кирил Петков, е да се пенсионирам.

Очакват ни труд, лишения и затягане на колана.

Не знам как хората си мислят, че да взимаш кредити и да плащаш пенсии. Колко ще издържиш?“, коментира Бойко Борисов.

“Вие видяхте в ПИК излезе информация за над 100 млн. в офшорки и те затова го правиха. Всеки ден от вашите джобове, за всеки литър нафта или бензин, 1,20 лв. са ви откраднали. 30 такива зали на ден! А ти три пъти ми благодариш… Аз се чудя как преди това сте търпели да нямате, от 1990 г.“, допълни Борисов.

„Искам да се стегнем, на вашите приятели, съседи,

комшии, просто да им обясните колко е трудно. Даже не ги и агитирайте. Просто им кажете, че ако и този път изпуснем ГЕРБ… Дългът върви към 50 млрд. лв., който ние трябва да върнем. Не 5 млн., не 50, не 500… Само декември изчезнаха над 9 млрд., щяха да стоят пет магистрали, четири моста, осем тунела. А те целите капитални ремонти са за 4 млрд., хората викат „Брей, те са крали 8 млрд.““, коментира още Бойко Борисов.

“Направиха го много умно, като едно, точно, като пирамидите.

Така, както излъгаха навремето българите с пирамидите, така партията на „Промяната“ ги излъга. И като си тръгнат, за нас ще останат празните талончета. Ало измамници, точно“, завърши Борисов.

„Никога не съм лъгал и нямам неизпълнено обещание“, завърши Борисов.

„Най-хубавото, което ми е донесла ГЕРБ,

толкова мюсюлмани ми станаха приятели, ама приятели мои, че вече никой не може да се усъмни, че ГЕРБ е партия, която работи за добруването на българите мюсюлмани.

Доказано е с годините. 2009 г. беше гръцката криза, 2013 г. Орешарски, КТБ, след това миграницонна криза,

баба ми викаше “Очи плахи, ръце роби“,

но като почнеш и стигнеш до края. Виждаме колко е страшно, хващаме се и го правим, но толкова трудно не е било, дори Орешарски пазеше фискалния резерв. Не мога да кажа лошо, когато са правили добри. Тези сега са счупили всичко и с цялата си наглост обикалят. За радост ги срещат по 5-6-10 човека. Желая ви да сте живи и здрави“, завърши Бойко Борисов.

- реклама -