Бойко Борисов инвестиции завод Русе БСП

Борисов в Русе: Неслучайно германската автомобилна индустрия се ориентира към България – Видео

Неслучайно германската автомобилна индустрия започва да се ориентира към България. На практика детайлите за всички модели се произвеждат у нас.

Това каза премиерът Бойко Борисо в Русе на откриването на разширение на завода за производство на автомобилни части в града.

„100 млн. евро е оборотът на завода за миналата година. 1500 са работните места“, съобщи Борисов. „Няма нито една забележка относно общинската или държавната администрация, да им е искала пари или да ги е забавяла. Точно обратното. Казвам го за тези, които говорят глупости“, коментира той.

„На 2 млн. продукти има само 1 дефектен. Показателите са по- добри отколкото на заводите в Германия. Когато заводът се премества тук от Чехия, българите дават повече продукция“, посочи премиерът.

„Това са българската работоспособност и квалификация с немското качество и развити технологии“, каза Бойко Борисов. „Поклон към работниците ни, защото на приказки всеки може да говори за инвестиции, но те се правят, само ако има стабилност и умни хора на всяко ниво“, изтъкна той.

Открихме голям завод в Кърджали за автомобилни гуми. Той е пети подред. Ще открием и шести във Враца. Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща с германски бизнесмени в Русе.

„Работим с Тесла и BMW. Радвам се да ви поздравя, че сте тук. В днешно време трудно се взимат решения за инвестиции в света, а в България правим по два завода на ден“, заяви още той.

Премиерът заяви, че ще скоро ще бъде започнат ремонтът на пътя Русе – Бяла.

„Хемус“ го правим ударно. Каквото съм обещал, ще го изпълня. Полагам огромни усилия и ще се постарая, за да е сигурно, че това ще е трайно решение и ще има втори мост в Русе. Може до края на този месец да обявим подобно решение, но обичам да говоря, когато е станало“, коментира още той.

„В мечтите на БСП това се нарича индустриализация. Някога щели да направят това, което правим ние днес“, каза още министър-председателят.

„Инвестиции се правят ако има стабилност и умни хора на всяко едно работно място“, категоричен е той.

„Не се занимавайте с БСП. Разбирам кое ги дразни. Тях ги мързи и не ходят на работа, а аз в събота откривам два завода. Защо да напусна? Да ги оставя пак да съсипят държавата. Да сте ме чули да казвам една дума за предизборна агитация? Аз само показвам. Те само знаят да говорят и да обещава. Ударно правим „Хемус“, за да стигнем до 2 години Търново. После започваме пътищата в Северна България. Дончев и Горанов не съм ги взел с мен да се повозят, записват си вектори в тефтерите“, категоричен е министър-председателят.

„Румънците ми обещаха два моста – при Свищов и при Русе. Ще стане, много натискам. От българска страна всичко е направено. Мостът в Русе трябва да се разшири“, обясни Борисов.

„Ако отида на партийно мероприятие, ще си говоря партийните работи. Тук говоря неща, които гражданите ги интересуват. Не случайно тук се правят много заводи, защото на инвеститорите сме обещали магистрала София – Търново и път до Русе“, добави още той.

 

- реклама -