Бойко Борисов

Борисов в Разлог: Обмисляме големите ученици да се върнат в клас след 31 януари

„Направихме много за учителите и образованието, защото това е много важно за всяка нация. Увеличихме в пъти учителските заплати и средства за образование никога не сме пестили.“ Това казва в Разлог премиера Бойко Борисов.

„Близо 1 млрд. сме дали за образователна инфраструктура този мандат.  Още 1,4 млрд. лв. дадохме за учителските заплати, за да станат двойни“, коментира министър-председателят.

Заедно с образователният министър Красимир Вълчев и кметът на града Красимир Герчев, Борисов посети Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство, където се подготвят кадри за земеделието, които са много търсени. Учебното заведение е ремонтирано и санирано, освен това е оборудвано с нова модерна техника за обучение.

„2,4 млрд. сме дали в този мандат за наука и образование. Да си знаят какви са фактите тези, които приказват“, категоричен беше Борисов.

Премиерът съобщи в аванс, че с щаба за борба с коронавируса обмисля поетапно отваряне на училищата по схема за различни класове след 31 януари.


„Видно е, че с тези мерки, България се движи добре и дават мерките резултат. Е, винаги може да има по някой тарикат, като тези, които правят купони, но РЗИ бързо си свършва работата, а те лъжат не държавата, а само себе си и после се разболяват“, каза Борисов.

„Нашите приятели от Гърция са само по-добре в ЕС по брой на заразяваните от нас. Те са с пълен локдаун и успокояващото им е, че евентуално на 27 януари може някои, ама кои ще видят мерки да се разхлабят. Това си е тяхно право. Ние сме приели друга тактика с Щаба. През това време правим училища, детски градини, строим, хората работят. Сега, ако е живот и здраве, 31 да ги пуснем да учат и големите – много добре“, допълни премиерът.

- реклама -