Борисов в Раковски: Надявам се католиците да гласуват на 4 април, въпреки че отбелязват Великден

Премиерът, заедно със социалния министър Деница Сачева и здравния – проф. Костадин Ангелов пристигнаха в град Раковски.

Първо те се отбиха в новия голям храм, граден със средства, отпуснати от правителството, както и от партийната субсидия на ГЕРБ. Пред Борисов свещеника на църквата сподели, че предстои и изографисването на божия храм, а премиерът запали свещичка за здраве.

В Раковски има католическа общност, която Борисов се надява да гласува на 4 април, въпреки че тогава е техния Великден.

Какво да направим, така стана“, беше лаконичния коментар на министър-председателя на думите на местните хора, че датата не е коректно избрана.

Премиерът напомни, че преди ден е бил в село Брезница и Добринище, където имало църкви и джамии и хората живеят заедно в мир.

Борисов заяви, че католическата общност у нас е една от най-съвестните и ще посети и католическата катедрала в града.

„Едно време не смеехме да ходим на църква и сега се радваме, че вие правите всичко за храмовете“, сподели пред премиера жителка на Раковски. А, Борисов изпадна в детски спомени и разказа как майка му го е водила тайно на Великден да пали свещички за здраве, а отвън дебнели от Държавна сигурност.

„Тогава комунистите ни преследваха, а сега са първи в храмовете. Като почнат да се кръстят и да се молят на Великден в „Александър Невски“, все едно цял живот това са правили, не можеш от тях да си запалиш свещ. Смешно е и жалко и затова и не ходя да се показвам пред камерите. Господ прощава, но не забравя!“, заяви още Борисов.

- реклама -