Борисов, поздравление, пандемия, ЕС, лидери

Борисов в послание на лидерите на ЕС: Трябва да бъдем максимално солидарни, задружни и обединени – Видео

„Трябва да бъдем максимално солидарни, задружни и обединени при тази изключителна пандемия“.

Това призова българският министър-председател Бойко Борисов.

Борисов участва в общото послание на лидерите на страните-членки на Европейския съюз, който те отправиха в края на годината към своите граждани във връзка с пандемията от коронавирус. Видеопосланието се нарича „Обединени против COVID-19”

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че населението на ЕС, което наброява 450 милиона граждани, може да постави пандемията под контрол, ако спазва мерките, грижи се за себе си и за другите.

Германският канцлер Ангела Меркел подчерта, че най-добрата защита срещу пандемията е в нашите ръце. „Ограничете контактите, носете маски, пазете дистанция и се грижете за другите. Заедно ще бъдем по-силни от вируса“, категорична е фрау канцлерин.

Стопанинът на Елисейския дворец Еманюел Макрон благодари на гражданите за тяхната отговорност и солидарност и добави, че те трябва да продължат да бъдат солидарни и отговорни, докато се появи ваксината. „Само по този начин можем да се преборим с вируса. Надявам се ваксината да сложи край на пандемията“, каза френският президент.

Италианският премиер Джузепе Конте подчерта, че Коледа е време на радост, но трябва да останем бдителни. „Коледа ще бъде различна, но разработването на ваксината е голям знак за надежда“, каза той.

Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви, че пандемията е засегнала силно Европа. Той отправи своята благодарност към всички, които са помагали в тези трудни моменти. „Специални благодарности на лекарите и работещите в домовете за възрастни хора, и преди всичко на изследователите“, каза Курц.

 

- реклама -