Борисов: В политическата класа е изпълнено е с популисти, националисти, безспорни лъжци

„По-скоро бих се обърнал към вас като партньори, защото за съжаление в политическата класа такива нямаме. Изпълнено е с популисти, националисти, безспорни лъжци, които предлагат и говорят за неща, които вие прекрасно знаете, че те не могат да станат“.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на Годишните награди на КРИБ 2016. И отбеляза, че няма нужда от хвалби на правителсвото.

Борисов КРИБВместо това припомни 1996-та година, в която Румен Гечев беше министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов. Според премиера, кандидатът за финансов министър на социалистите, е фалирал банките и направил три долара пенсиите.

„Надявам се да имате малко памет и да си го представите в ролята на финансов министър с 11,5 млрд. във фискалния резерв какво ще се случи. Няма да можем да ви вдигнем пак”

По думите на премиера, ерата „Орешарски” макар и за година и половина е похарчила само от КТБ 3 млрд. и 600 млн. „живи пари обществен ресурс”

 „И все едно ги няма, все едно го забравиха. Надявам се в тази зала след малко ще си тръгна и да се почерпите, и да си поговорите, защото тук виждам и врагове, и приятели помежду си, но не забравяйте какво са причинили. Не казвам, че сме идеални, не казвам, че всички, които сме тук сме най-доброто, но на фона на останалите това, което сме направили досега, то е във ваша полза“

Борисов КРИББойко Борисов заяви, че партията му ще се оправи в опозиция, но след това бизнесът няма да може да се възстанови. Министър-председателя определи ситуацията в международен план като много крехка.

 

- реклама -