ГЕРБ закриване кампания Пловдив Антонио Лопес Турция ДПС ДОСТ

Борисов в Пловдив: Заплахите на Ердоган към Германия, Австрия, Холандия вече са реалност и за България

ПП ГЕРБ закри националната си кампания в Пловдив

Новата спортна зала „Колодрума“ стана днес сцена на последната предизборна проява на ГЕРБ – тук бе закрита официално националната предизборна кампания.

„Пловдив служи за пример на цялата страна с икономиката си, със справянето с безработицата, със спечелената от кмета Иван Тотев и всички вас Европейска културна столица“, каза председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов и предрече на партията 11-та победа с 11% преднина пред БСП.

„Партиите, с които със сигурност няма да направим коалиция след победата, са БСП, ДПС и ДОСТ“ каза той. Цветанов представи пред публиката председателя на Европейската народна партия Антонио Лопес, който каза, че Бойко Борисов е добър политик и водач, уважаван от всички европейски лидери в Брюксел.

Антонио Лопес  „Гласувайки за ГЕРБ, вие ще кажете ДА на европейските фондове, ще кажете ДА на солидарността, която дава Европейския съюз. Европейският съюз не е Съветският съюз. Европейските пари са източник на сигурност, свобода и стабилност”, каза Антонио Лопес.

„Питат ме днес за какво щял да ни полага Антонио Лопес – председателят на най-голямата Европейска народна партия, защо бил дошъл у нас?” С този въпрос започна речта си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след което подчерта отсъствието на Сергей Станишев в предизборната кампания на БСП и го обясни с факта, че като премиер той е уволнил Корнелия Нинова от поста зам.-министър.

Борисов заяви, че е убеден в подкрепата на най-много български мюсюлмани, защото „и ДОСТ, и ДПС и Патриотите се самозабравиха този път! Едно е на теория да си чувал, друго е да си видял, когато стотици хиляди тръгнат в една или друга посока.“
Борисов Пловдив

„Помним Възродителния процес, една искра е достатъчна, а заплахите на Ердоган към Германия, Австрия, Холандия вече са реалност и за България. Трябва да сме много с акъла си”, каза Борисов: „ако не искаме да предизвикаме голям конфликт. А искаме да живеем като приятели – и християни, и мюсюлмани”, продължи той.

Борисов припомни предизборните обещания на ГЕРБ – двойни заплати за учителите, безплатно ин витро колкото пъти се налага, тунел под Шипка, магистрала Хемус, а залата се развълнува видимо, когато попита Лиляна Павлова защо не е започнал строежът на пътя Пловдив – Асеновград, след като парите се отпуснати и след отговора и, че сега друг отговаря за това, заяви: „Ето защо трябва да си върнем властта“.

В последната предизборна проява на ГЕРБ на сцената своята музикална подкрепа оказаха „Сигнал“, певицата Мария Илиева и трио „Сопрано“.

glasove-6

- реклама -